Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
206
Utgivningsdatum
2017-07-21
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Natalie Lantz
Originaltitel
Sus echad nikhnas le-bar
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
SAB
Hce
ISBN
9789100154400

En häst går in på en bar

Inbunden, Svenska, 2017-07-21
189 kr
Förhandsboka gärna! Förväntad leverans under vecka 30
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
VINNARE AV MAN BOOKER PRIZE 2017

Ståuppkomikern Dovaleh G är ensam på scenen. Han vet hur han ska hantera publiken, han är fräck, provocerande och rolig. Men allt mer övergår han till att berätta om sitt liv - om mamman som varit med om Förintelsen, om pappan som brukade misshandla honom men också stod för vardagsomsorg. Han skildrar mobbning och svek han utsatts för som barn, men också vuxenlivets äktenskapliga misslyckanden. Publiken som har kommit för att få skratta blir konfunderad. Somliga buar och visslar, andra går sin väg, men de flesta sitter kvar, fångade i dramatiken de har framför ögonen -- en människa som rycks med av sin egen berättelse och mer eller mindre upplöses på scenen. Den barndomsvän som till sin förvåning blivit speciellt inbjuden till showen är flera gånger nära att gå sin väg, men stannar och går till slut mot en sorts försoning.
I romanen En häst går in på en bar är David Grossman i högform. Känslorna är intensiva, framställningen är som en film. Att läsa den känns som att sitta i publiken, man skrattar, tar avstånd och gråter. Och allt sker i ett rasande tempo.

"En häst går in på en bar ... liknar inte något annat Grossman har skrivit eller något annat jag har läst. Den är explosiv, mångbottnad, vågad och spännande."
Omri Herzog, Ha"aretz
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En häst går in på en bar
  2. +
  3. Fallen ur tiden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fallen ur tiden av David Grossman (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En häst går in på en bar