Riktiga vikingar! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2017-05-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Jonna Björnstjerna
Dimensioner
216 x 174 x 12 mm
Vikt
358 g
SAB
uKb.2
ISBN
9789127150508

Riktiga vikingar!

(1 röst)
Inbunden, Svenska, 2017-05-06
109 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Alla vet väl hur en riktig viking ser ut? Men den bild vi har av vikingatiden bygger till stor del på spännande historier skrivna på 1800-talet. Där framställdes vikingarna som äventyrliga hjältar. Levde det inga andra människor på den tiden? Var alla stora, skäggiga muskelknuttar som roffade åt sig det som var andras?

Bengt-Erik Engholm nyanserar bilden av vikingar och låter kvinnor, barn, samer och andra nordbor också få plats. Lekfullt och målande om nordbornas resor, samernas nåjder, månadernas namn och människor med makt. Boken är rikt illustrerad av Jonna Björnstjerna, som med stor humor och inkänning gör det här till lustfylld läsning utöver det vanliga.

Bengt-Erik Engholm har skrivit flera uppskattade faktaböcker för barn. Fakirer tilldelades Bokjuryns pris för bästa faktabok 2010. I samma serie finns även böckerna Fladdermöss, Skelett, Havsvidunder och Snor. 2016 utkom han tillsammans med illustratören Jojo Falk med den uppmärksammade faktabilderboken Löss.

Jonna Björnstjerna är illustratör och barnboksförfattare. För Natur & Kultur har hon tidigare illustrerat böckerna Den öde graven, Rida med döden och Vålnaden på vinden, skrivna av Dan Höjer, samt böckerna om Karla Brottare av Anders Sparring.

"Här snappar han åter upp barns intresse för ekivoka ting och gör rolig och verklig kunskap av det. Han använder en lättsam ton, lite som om barn själva berättat, och får hjälp av Jonna Björnstjernas skojiga teckningar som också bär drag av barns tecknande." Susanne Holmlund, Ljusnan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Riktiga vikingar!
  2. +
  3. Vikingar : en faktabok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vikingar : en faktabok av Philip Steele (inbunden).

Köp båda 2 för 183 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Riktiga vikingar!