En droppe midnatt (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
309
Utgivningsdatum
2017-05-03
Förlag
Månpocket
Illustratör/Fotograf
Jesper Waldersten
Dimensioner
182 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Ijz Diakité, Jason,Ijz Timbuktu
ISBN
9789175036540

En droppe midnatt

(2 röster)
Pocket, Svenska, 2017-05-03
49 kr 55 kr Du sparar 11%
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
En berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet

"31 år senare sitter jag i mammas lägenhet på Östra Torn i Lund och minns klasskamraternas glåpord som gjorde det omöjligt för mig att undfly sanningen att min hudfärg var avgörande för hur världen skulle bemöta mej. Jag minns min irrande, envisa jakt efter en mindre splittrad identitet. Jag söker fortfarande platsen där jag hör hemma. En plats där jag inte är mitt emellan. Där jag inte behöver påminnas om mitt hälftenskap. Jag har under så lång tid varken känt mej svensk eller amerikansk, vit eller svart.
Jag vet inte om jag kan leva med tanken på att hem bara ska finnas inom mej och aldrig få bli en fysisk plats...

Jag tar fram farfar Silas gamla beiga rock där den hänger längst in i garderoben. Det enda jag förutom några vaga minnen har från honom.
Det är så många frågor jag skulle vilja ställa farfar. Den enkle kyparen som i alla fall alltid hade blanka skor. Han som lämnade den fattiga Södern 1920 i hopp om ett bättre liv i Harlem. Samma Harlem som pappa lämnade 1968 i hopp om ett bättre liv i Lund.
Varken mamma eller pappa minns att dom någonsin hade ett samtal med honom om hans liv, hans strävan, hans drömmar, hans sorger eller passionerade stunder.
Jag knyter den gröna slipsen runt halsen, tar på mig farfars slitna trenchcoat, mina nyputsade bruna läderskor och går ut."

I sökandet efter sina rötter gräver Jason "Timbuktu" Diakité i en familjehistoria från slaveriets USA till folkhemmets Sverige. En droppe midnatt är en gripande berättelse om härkomst, identitet, motstånd, rasism och längtan efter tillhörighet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En droppe midnatt
  2. +
  3. Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hittade hem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arthur : gatuhunden som lämnade djungeln och hi... av Mikael Lindnord, Val Hudson (pocket).

Köp båda 2 för 104 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om En droppe midnatt