Att ta ett liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-09-10
Förlag
Mondial
Medarbetare
Lindén, Jonas (form)
ISBN
9789188671011

Att ta ett liv

Inbunden, Svenska, 2017-09-10
199 kr
Förhandsboka gärna! Förväntad leverans under vecka 37.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
En aprilkväll 2004 överfalls och rånas två bröder på en gård i byn Kalamark i Norrbotten. En av bröderna hittas bunden och grovt misshandlat. Den andra återfinns brutalt ihjälslagen, lämnad på ett makabert sätt i lagården.

Polisens misstankar riktas snabbt mot 41-årige Kaj Linna, en försäljare som gjort affärer med bröderna och kort efter rånmordet lämnat Sverige. Efter att ha gripits i Wales åtalas och döms han till livstids fängelse.

Ett drygt år senare börjar Dagens Nyheters kriminalreporter Stefan Lisinski fördjupa sig i fallet. Flera omständigheter får honom att bli fundersam. Stämmer det verkligen att Kaj Linna begått rånmordet? Och om inte, vad krävs för att få livstidsdomen domen hävd och ge honom upprättelse?

Att ta ett liv är ett reportage i sann true crime-anda. En berättelse om hur en journalists enträgna arbete slutligen bidrog till att en oskyldigt dömd mördare slutligen frikändes efter 13 år bakom galler. Det är också en berättelse som ställer djupa frågor kring den svenska rättssäkerheten, och vilka konsekvenserna kan bli när den brister.

*

Stefan Lisinski (f. 1952) arbetar som kriminalreporter på Dagens Nyheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att ta ett liv
  2. +
  3. Den banala godheten : mångkultur, integration och svenska värderingar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den banala godheten : mångkultur, integration o... av Ann Heberlein (häftad).

Köp båda 2 för 383 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Att ta ett liv