Upptäck vår fantastiska natur

Lär känna djuren - sagor, fakta och pyssel

Bokuspersonalens boktips


Martina

Djuren i staden - Sarah Sheppard är tillbaka med en bok om alla djur som bor i städer, för det finns faktiskt många djur som trivs allra bäst i stadsmiljö! Vi får träffa massor av olika fåglar, råttor, rävar och ekorrar där vi får lära oss hur dom lever tillsammans med oss människor i städerna. Det är mycket att titta på och upptäcka på varje uppslag, och jag som förälder lär mig minst lika mycket som barnen. Missa inte den tillhörande pysselboken Djuren i staden pysselbok och för de allra minsta som också vill läsa mer om stadsdjur finns pekboken Vad gör djuren i staden?.

 • Djuren i staden

  Sarah Sheppard | Inbunden 2023

  Välkommen till betongdjungeln!Det finns många fördelar med att bo i stan och det har även en del vilda djur upptäckt! I den här boken får man bland annat träffa skvallriga småsparvar, höghus-byggande skator, nattpatrullerande rävar, tunnelbane-åkande duvor och stadens listigaste invånare - råttan.Med fakta och humor i perfekt symbios berättar och levandegör Sarah Sheppard djuren och naturen för stora och små. Några pressröster om böckerna Djuren i skogen och Djuren i vattnet: "Massor av lärorika fakta, smittande humor." Ingalill Mosander, Aftonbladet "Sarah Sheppard har verkligen öga för det där, det som är roligt och som samtidigt förmedlar någonting om djurens liv." Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige "Humor och kunskap i en ljuv förening." Jenny Berntson Djurvall, Naturmorgon, SR P1"... boken andas både lust att lära och lära ut." BTJ"Imponerande hur Sarah Sheppard lyckas förmedla massor av fakta med humor och ett djup."Naturmorgon, SR P1

  149

Ellinor

Majas alfabet var en av mina absoluta favoritböcker när jag växte upp och jag kunde alla verser utantill. Gissa min glädje när jag såg att den skulle komma ut på nytt! Det här blir den givna presenten på vårens och sommarens alla barnkalas.

 • Majas alfabet

  Lena Anderson | Inbunden 2023

  Lär dig alfabetet med Maja i den här vackra alfabetsboken där varje bokstav har sin egen växt med tillhörande vers."Midsommarblomster från solskenssnårjag plockar och sätter i nytvättat hår.En stor bukett ska jag sätta i vas¿- för idag är det sommarkalas."Lena Anderson kan som ingen annan gestalta och levandegöra de växter vi har omkring oss. Med sina underbara bilder och härliga verser placerar hon oss mitt bland träd, blommor och bär och får oss att längta ut i naturen.Majas alfabet utkom 1984 och har älskats av flera generationer barn. Nu kommer äntligen en lätt bearbetad nyutgåva av boken.Verserna är även tonsatta av Kerstin Andeby och sjungs varje år på skolavslutningar i hela landet, de finns samlade med noter i boken Majas alfabetssånger.

  169