När är Black Friday?

Black Friday inträffar den 29 november 2024. Historiskt sett infaller dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving. Fredagen efter Thanksgiving är inte en officiell högtidsdag, men trots det är skolor oftast stängda och de flesta är lediga, vilket har gjort den till en populär shoppingdag i landet. Idag är Black Friday en av de största rea-dagarna på året även i Sverige.

Black Weekend, Black Week, Cyber Monday

Black Friday har utvecklats och konceptet finns nu i några olika tappningar: Black Weekend, Black Week och Cyber Monday.

Black Weekend

Black Weekend inträffar samma vecka som Black Friday men sträcker sig över hela veckoslutet.

Black Week

Black Week är samma vecka som Black Friday. Black Week börjar på måndagen och slutar på söndagen. Black Week ger dig chansen att fynda under flera dagar, perfekt om du vill hinna köpa julklappar och kanske också skämma bort dig själv lite.

Cyber Monday

Cyber Monday är e-handelns Black Friday. Dagen infaller måndagen efter Black Friday. Dagen fick sitt namn 2005 av Ellen Davis och Scott Silverman. Dagen har lyfts och namngetts just för att online-shoppingen historiskt sett alltid varit väldigt hög just den måndagen.