Ledarskap i organisationer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Paperback)
Språk
Svenska
Antal sidor
696
Utgivningsdatum
2011-08-17
Upplaga
1
Förlag
Prentice Hall
Dimensioner
245 x 190 x 34 mm
Vikt
1300 g
Antal komponenter
1
ISBN
9780273739234
Ledarskap i organisationer (häftad)

Ledarskap i organisationer

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2011-08-17
899

8% rabatt med kod MARS8 i kassan

Gäller t.o.m. 4 mars. Villkor.

 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Ledarskap i organisationerkan beskrivas som en grundbok i ledarskap p avancerad niv. I termer av bredd och djup r det en unik tematisering och sammanstllning av forskningslget inom ledarskap.

Just kombinationen stor bredd och stort djup gr boken mycket anvndbar. Den kan anvndas som kursbok i utbildningar p Mastersniv i mnen ssom: fretagsekonomi, industriell ekonomi, frndringsledning, ledning och organisation och Human Resource Management. Alternativt kan man anvnda boken som uppslagsverk och lsa respektive kapitel i den ordning och utifrn det specifika intresse man fr tillfllet har, t ex som en frsta ingng till en uppsats eller ett avhandlingsprojekt.

I den svenska upplagan har kapitlen strukturerats om ngot i jmfrelse med den engelsksprkiga versionen. Den svenska upplagan behandlar: ledarskap kontra chefskap, teman inom ledarskapsforskningen, ledarskap i speciella situationer samt integration och sammanfattning som fyra vergripande delar. Syftet med denna struktur r att skapa en tydligare trd, dr diskussionen om ledarskap kontra chefskap (management) utgr en startpunkt som sedan utvecklas och nyanseras. Till denna frndring har det ven tillfrts exempel p svensk ledarskapsforskning som knyter an till respektive del. ven de fallstudier som ingr i boken har omarbetats fr att passa svenska frutsttningar.

Sammantaget kan man drfr sga att den genomgng och versikt som Yukl frmedlar utgr ett referensverk, ett mste, fr studenter, lrare och forskare inom omrdet ledarskap och organisation.

Matti Kaulio r docent vid Institutionen frindustriell ekonomi och organisation vid Kungliga tekniska hgskolan (KTH) i Stockholm. Hans forskningsomrde berr ledning, ledarskap och organisation av teknikintensiva verksamheter med ett speciellt fokus p ledning av innovativa verksamheter.

Omslagsid Roberta Malpassi-Kaulio
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ledarskap i organisationer
 2. +
 3. Börsen för alla : vägen till miljonen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Börsen för alla : vägen till miljonen av Mohammed Salih, André Netzén Örn (inbunden).

Köp båda 2 för 988 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ledarskap i organisationer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Lst, 20 april 2018

  Bra bok med bred sammanställning av forskning kring ledarskap men som också innehåller konkreta och handfasta tips på hur man kan utveckla sitt ledarskap.

 2. Ledarskapsbok av stor betydelse
  Yvonne, 8 april 2014

  Omfattande, bred bok som ger både en djup förståelse för ledarskapet och vad som krävs för att bli en klok ledare och dessutom ges konkreta förslag på hur olika arbetsuppgifter kan genomföras. Bra vägledning.
  Tar tid att läsa.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Strategi : arenan, affären, arbetssätten, ansvaret, avsikten

  Pontus Wadström, Svante Schriber, Robin Teigland, Matti Kaulio

  Boken ger en ny och fördjupad förståelse för strategi genom att lyfta fram fem centrala aspekter - Arenan, Affären, Arbetssätten, Ansvaret och Avsikten. Den som vill veta vad som gör organisationer framgångsrika och kunna formulera och realisera e...

Innehållsförteckning

Kort Innehll

 

Frord

 

DEL 1 Ingress till de tv frsta kapitlen (observera att det r det kapitelnummer som str i rubriken som skall in hr, inte filnumreringen) + Svensk forskning kopplat till Kap 1 och 2

1.       Ledarskapets natur

2.       Chefsskapets natur

DEL 2 Ingress till de kommande nio (9) kapitlen + Svensk forskning kopplat till Kap 3-11

3.       Ledarens egenskaper och frdigheter 

4.       Effektivt ledarskap

5.       Participativt ledarskap, delegering och  empowerment

6.       Kontextanpassat ledarskap

7.       Makt och pverkan

8.       Dyadiskt ledarskap, attribution och medarbetarskap

9.       Karismatiskt och transformellt ledarskap

10.   Etiskt, tjnande, andligt och autentiskt ledarskap

11.   Kn, mngfald och tvrkulturellt ledarskap

DEL 3 Ingress till de kommande fyra (4) kapitlen Ledarskap i speciella situationer + Svensk forskning kopplat till Kap 12-15

12.   Leda frndring i organisationer

 

13.   Ledarskap i grupper och beslutsgrupper

14.   Strategiskt ledarskap

15.   Utveckla ledarskapskompetens

DEL 4 Integration

 

versikt och Integration