Harry Potter and the Cursed Child - Parts One and Two (Special Rehearsal Edition) (inbunden)
Format
Inbunden (Hardback)
Språk
Engelska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-07-31
Utmärkelser
Short-listed for Waterstones Book of the Year 2016
Förlag
Little, Brown
Volymtitel
Parts I & II
Dimensioner
242 x 167 x 45 mm
Vikt
590 g
Komponenter
,
ISBN
9780751565355

Harry Potter and the Cursed Child - Parts One and Two (Special Rehearsal Edition)

The Official Script Book of the Original West End Production

(140 röster)  |   Läs 28 recensioner
Inbunden,  Engelska, 2016-07-31
284
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Based on an original new story by J.K. Rowling, John Tiffany and Jack Thorne, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London's West End on 30th July 2016. It was always difficult being Harry Potter and it isn't much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband, and father of three school-age children. While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Harry Potter and the Cursed Child - Parts One and Two (Special Rehearsal Edition)
 2. +
 3. Tales of Atomon: The Monaran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tales of Atomon: The Monaran av David Carlén (häftad).

Köp båda 2 för 663 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av Harry Potter and the Cursed Child - Parts One and Two (Special Rehearsal Edition). Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok
  Siri , 26 december 2016

  Det var roligt att läsa något annorlunda. Manuset som det är var precis det. Vilket fick mig att sedan köpa fantastic beasts and Where to find them screenplay. Rekommenderar boken starkt.

 2. Albus och Scorpius

  Boken är skriven som ett manus (dvs, nästan enbart repliker och lite beskrivningar) men jag tycker att den fortfarande behåller samma känsla som tidigare böcker. Jag älskade den och alla nya karaktärer!

 3. Bra, men i manusform
  Daniel, 22 augusti 2016

  Var inte helt beredd på att den skulle vara helt i manusform, trodde att den skulle vara omarbetad till bokformat. Mycket kortare än de andra böckerna och karaktärerna tillåts inte att få något vidare djup. Men en bra bok ändå, inte i klass med de första, men trevligt och läsvärd.

 4. Harry Potter and the Cursed Child
  Petal Roberts-Leijon, 19 augusti 2016

  Fräscht med en pjäs istället för vanlig prosa. Lätt att missa ledtrådarna i berättelsen, läste boken två gånger för att hitta dem. Vore kul att få se pjäsen framförd någonstans, eller som en radiopjäs?

 5. Underbart!
  HeleneM (SOLLENTUNA), 18 augusti 2016

  Äntligen tillbaka i Harry Potters värld!! Bara underbart! Alla karaktärer har åldrats och utvecklats ibland på ett oväntat sätt, men man känner igen den trio som man har älskat så mycket i de tidigare böckerna. Kanske värt en resa till London för att se showen. 😉 "Mischief managed!"

 6. Denna bok är skit
  Besviken läsare, 18 augusti 2016

  Boken är skriven i monologer och springer igenom Harrys och Ginnys sons skolgång. Går man in med inställningen att man få följa med i en ny berättelse om mystiken i JK värld så sänk förväntningar enormt.

 7. Fantastisk!
  Ebba, 17 augusti 2016

  Jag älskade varje sekund av denna "bok". Det många kanske missar är att det är en pjäs, det är alltså manuset till pjäsen i boken. Det är vad många missar även om det står tydligt på boken. Jag älskade den och kunde knappt lägga den ifrån mig!

 8. Intressant läsning
  Marie, 17 augusti 2016

  Rekommenderar denna till den som är ett riktigt potterhead och är intresserad av alla små kuriosa kring Harry Potter-världen. Man får så allting i nya vinklar och lär känna gamla karaktärer på nya sätt samtidigt som man får lära känna nya karaktärer, vilket är väldigt intressant och spännande.

  Det som är negativt är att det var väldigt lite att läsa, men det är förståeligt med tanke på att det är teater från början och inte bok. Jag tycker att det var väldigt lätt att komma in i form... Läs hela recensionen

 9. Känner inte igen
  Liza, 16 augusti 2016

  Själva handlingen var intressant, men jag inte känner igen karaktärernas personlighet. Har lite mer förväntningar hur de utvecklar under tiden.

 10. Skulle hellre sett den som bok
  Margarita, 15 augusti 2016

  Mycket bra historia som man tyvärr plöjer igenom alldeles för snabbt pga. formatet det är skrivet i (pjäsmanus = inte mycket text på varje sida). Skulle gärna sett den som en bok istället för pjäsmanus då det finns många hål att fylla och frågor man vill få svar på.

 11. Nja kunde vara bättre
  Karin Vedin, 13 augusti 2016

  Märks att det inte är Rowling själv som skrivit den med sitt beskrivande språk. Tråkigt nog mest en upprepning av tidigare böcker.

 12. som dålig fan-fiction
  kvistgubbe, 13 augusti 2016

  Ingen magi, inget djup. Okaraktäristiska handlingsmönster och löjlig story. Som inbitet HP-fan önskar jag att jag kunde få boken oläst.

 13. OMG!!!! :D
  Chris, 13 augusti 2016

  Läs! Läs! Läs!! Alla Potter heads där ute bara måste läsa denna!! Man får veta så mycket mer om allt och alla!
  Otrolig bra och fin berättelse, så glad att få återvända till magin och till Hogwarts! Rowling gör det igen!

 14. Äntligen!!!
  Annika Arnesson, 12 augusti 2016

  Äntligen tillbaka i Harrys värld! Väldigt bra och snabbläst bok. Ser fram emot den helt färdiga boken om kommer ut 2017!

 15. Njae
  Anna-Lena Yngström, 12 augusti 2016

  Om man nu ändå har en idé kan man väl lika gärna skriva själv och skriva i bokform, inte manusform. Storyline var väldigt rörig, mycket hoppande i tiden. Kunde varit bättre.

 16. En bok för entusiaster
  Göran Stafrin, 12 augusti 2016

  Som de flesta andra undrade jag hur det gick för Harry och hans vänner efter händelserna i Deathly Hallows. Vi fick ju veta att Harry gifte sig med Ginny och Hermione med Ron men hur gick det med deras karriärer och liv i övrigt?

  I det här manuset till pjäsen med samma namn få vi svar på en del av de frågorna och vi får bekanta oss med den nya generationen trollkarlar, vilket känns odelat positivt. Man ska dock ha klart för sig att det är ett manuskript med repliker och mycket knapph... Läs hela recensionen

 17. Känns som fanfiction
  Rianna Wik Boström (Morgongåva), 12 augusti 2016

  Boken/scriptet är ju inte skriven av JK Rowling och det märks. Karaktärer som bryter mot sina egna principer totalt, konstiga händelser som inte gör något för storyn och som inte hör hemma i Harry Potter-världen, den håller sig inte till canon och jag i alla fall blir bara arg på alla karaktärer typ hela tiden för att de är douchebags utan anledning. Det enda som är bra är slutet för då händer det faktiskt något spännande. Mitten är dålig och början är väldigt medioker. Overall en väldigt med... Läs hela recensionen

 18. Bra uppföljning.
  Camilla Pettersson, 12 augusti 2016

  Det var ju en väldigt speciell bok att läsa eftersom den är skriven som ett manus men man kunde fortfarande "se" precis allting i scenerna som om det var skrivet i vanlig form.

 19. Bra men..
  Anna , 12 augusti 2016

  Bra bok och roligt att vara i harry potters värld igen. Dock förlorar boken mycket av Rowlings autentiska känsla eftersom det är ett manuskript med flera författare. Storyn var också rätt förutsägbar. Men om man är ett fan av Harry Potter, läs!

 20. Harry Potter and the Cursed Child
  Bengaltiger, 12 augusti 2016

  Harry Potter and the Cursed Child

  Den är riktig bra och spännande.
  Grym upplevelse
  Varmt rekommenderar detta till alla Harry Potter FAN!

 21. Fantastisk!
  Marita Öhman, 12 augusti 2016

  Väl värd att vänta på!! Bra handling och fortsättning på en underbar och spännande historia. Kunde inte lägga ner den.

 22. Läsvärd bok
  Eva Hammar Chiriac, 12 augusti 2016

  Även om jag inte riktigt uppskattade att boken var i manus form var den läsvärd. Roligt att läsa om alla dessa karaktärer igen. Tog slut alldeles för snabbt.

 23. Ännu mer Harry Potter
  Anette Johanqvist, 12 augusti 2016

  Harry Potter kan man aldrig få för mycket av. Sträckläste boken. Fängslar trots att den är skriven som ett teatermanuskrift.

 24. Handlingsdriven pjäs saknar magisk touch

  Ja jag hade ju missat att det var en pjäs och inte en roman när jag köpte boken.

  Ändå hade jag höga förväntningar när jag förstått det, kanske för höga.... .

  Böckerna om Harry Potter och hans värld har kännts så skönt befriade från analys av hur alla känner sig.

  Här är det för mycket problematiserande av allas relationer och det känns som att bokens/pjäsens fokus ligger här.

  Såklart är boken spännande men den är inte i närheten av de mytiska berättelserna s... Läs hela recensionen

 25. Annorlunda men läsvärd
  Sprasslan, 12 augusti 2016

  Jag blev inte besviken men det tog lite längre att komma in i boken och vänja mig vid att läsa replikerna. Det var egentligen mer tempot (såklart lämpat för scen, inte en läsupplevelse) som gjorde det lite svårt att hänga med. Men överlag en fantastisk ny Potter-historia!

 26. JK Rowling har lyckats igen!
  Anna, 9 augusti 2016

  Toppbetyg! Ännu en bok att älska.
  Den är inte skriven som övriga HP böcker då denna är i manus-form med repliker osv- men den är skriven med samma känsla och fantasi som övriga böcker.

 27. Besvikelse
  Erik, 9 augusti 2016

  Inte som dom tidigare 7 böckerna. Detta är manuset till pjäsen med samma namn, det är inte som att läsa en novell. Observera också att JKR inte har skrivit den själv, vilket gör att man knappt känner igen karaktärerna längre. Flera plotholes dessutom.

 28. Magisk!
  Beata, 5 augusti 2016

  Helt magiskt att få möta alla dessa karaktärer från de andra böckerna igen, men i ett nytt äventyr! Läsvärd för alla Harry P-fans!

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av författarna

Övrig information

J .K. ROWLING J.K. Rowling is the author of the seven Harry Potter novels, which have sold over 450 million copies and have been translated into 79 languages, and three companion books originally published for charity. She is also the author of The Casual Vacancy, a novel for adults published in 2012, and, under the pseudonym of Robert Galbraith, is the author of the Cormoran Strike crime series. J.K. Rowling is making her screenwriting debut and is a producer on the film Fantastic Beasts and Where to Find Them, a further extension of the Wizarding World, due for release in November 2016. JOHN TIFFANY John Tiffany directed Once, for which he was the recipient of multiple awards both in the West End and on Broadway. As Associate Director of the Royal Court, his work includes The Twits, Hope and The Pass. He was the director of Let the Right One In for the National Theatre of Scotland, which transferred to the Royal Court, West End and St Ann's Warehouse. His other work for the National Theatre of Scotland includes Macbeth (also Broadway), Enquirer, The Missing, Peter Pan, The House of Bernarda Alba, Transform Caithness: Hunter, Be Near Me, Nobody Will Ever Forgive Us, The Bacchae, Black Watch, for which he won the Olivier and Critics' Circle Best Director Awards, Elizabeth Gordon Quinn and Home: Glasgow. Other recent credits include The Glass Menagerie at ART and on Broadway and The Ambassador at BAM. Tiffany was Associate Director of the National Theatre of Scotland from 2005 to 2012, and was a Radcliffe Fellow at Harvard University in the 2010-2011 academic year. JACK THORNE Jack Thorne writes for theatre, film, television and radio. His theatre credits include Hope and Let the Right One In, both directed by John Tiffany, The Solid Life of Sugar Water for the Graeae Theatre Company and the National Theatre, Bunny for the Edinburgh Fringe Festival, Stacy for the Trafalgar Studios, and 2nd May 1997 and When You Cure Me for the Bush. His adaptations include The Physicists for the Donmar Warehouse and Stuart: A Life Backwards for HighTide. On film his credits include War Book, A Long Way Down and The Scouting Book for Boys. For television his credits include The Last Panthers, Don't Take My Baby, This Is England, The Fades, Glue, Cast-Offs and National Treasure. He won BAFTAs in 2016 for Best Mini-Series (This Is England '90) and Best Single Drama (Don't Take My Baby), and in 2012 for Best Drama Series (The Fades) and Best Mini-Series (This Is England '88).