Effekten af Storytelling som metode i forbindelse med fortllingen om "Den fortabte sn" (Luk 15,11) i religionsundervisningen (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Paperback / softback)
Språk
Engelska
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2016-09-27
Upplaga
1. Auflage.
Förlag
Grin Verlag
Medarbetare
Lange, Madita
Illustrationer
black & white illustrations
Dimensioner
210 x 148 x 2 mm
Vikt
45 g
Antal komponenter
1
Komponenter
Paperback
ISBN
9783668306615
Effekten af Storytelling som metode i forbindelse med fortllingen om "Den fortabte sn" (Luk 15,11) i religionsundervisningen (häftad)

Effekten af Storytelling som metode i forbindelse med fortllingen om "Den fortabte sn" (Luk 15,11) i religionsundervisningen

Häftad,  Engelska, 2016-09-27
493
  • Skickas från oss inom 3-6 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Seminar paper from the year 2015 in the subject Theology - Didactics, Religion Pedagogy, grade: 2,3, , language: Danish, abstract: En god lærer fortæller historier. Fordi historier er det, som lader eleverne være opmærksomme og hjælper dem at huske (Fuchs, 2015, s. 273).I vores anden praktik har vi observeret, at mange elever er motiveret og interesseret når der arbejdes med bibelske fortællinger, især lignelser, i kristendomskundskab undervisning. Desværre kunne vi bemærke, at eleverne har haft det svært med at forstå og huske fortællingerne for senere anvendelsen. Imidlertid siger Fælles Mål, at målene for eleverne fra 1-3. klassetrin er, at have viden om centrale bibelske fortællinger og at kunne udtrykke sig om indholdet (Forenklede Fælles Mål, 2015). Desuden viser børn-teologiske eksperimenter til bibelske fortællinger, at børn, i forbindelse med støttende samtaler, kan erhverve sig denne historier (Hoegen-Rohls, 2005). En grundlæggende forståelse for at forstå bibelske fortællinger er allerede til stede ved unge skolebørn. Allerede 6 årige kan identificere den moralske baggrund af en historie, hvis de specifikt bliver spurgt (Johnson & Goldman, 1987). Hvilke metode kan altså anvendes, så at eleverne kan forstå og huske lignelserne?I sprogundervisningen har vi lavet gode erfaringer med metoden Storytelling i forhold til forståelse og at huske. Werner Fuchs (2015, s. 272) siger imidlertid, at ikke kun sprogundervisningen, men også andre fags undervisning er utænkelige uden Storytelling. Yderligere er der neurovidenskabelig set ikke en mere effektiv metode for databehandlingen i hoved end at kryptere informationer i fortællinger (Fuchs, 2015, s. 26). Og også hos Joachim Jeremias findes, at "[...] konkrete billeder prenter sig fastere i hukommelsen end abstrakt stof" (Jeremias, 1981, s. 11).Observationerne i vores praktikskole og vores gode første erfaringer med hensyn til Storytelling leder os frem til følgende problemformulering:Hvordan kan Storytelling som metode understøtte arbejdet med fortællingen om Den fortabte søn (Luk 15,11), så eleverne opnår viden og færdigheder, som giver dem mulighed for at at reflektere over og udtrykke sig om indholdet og betydningen af den bibelske fortælling?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Effekten af Storytelling som metode i forbindelse med fortllingen om "Den fortabte sn" (Luk 15,11) i religionsundervisningen
  2. +
  3. The End of Faith

De som köpt den här boken har ofta också köpt The End of Faith av Sam Harris (häftad).

Köp båda 2 för 532 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna