Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2014-01-01
Upplaga
1
Förlag
Wimaria Naturprodukter AB
Illustratör/Fotograf
33 4 S farbige Tafeln
Illustrationer
4 S. farbige Tafeln, 33 Ill.
Dimensioner
295 x 210 x 6 mm
Vikt
285 g
Komponenter
PB
SAB
Vdf
ISBN
9783850681827
Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter (häftad)

Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter

(66 röster)  |  Läs 16 recensioner
Häftad,  Svenska, 2014-01-01
255
 • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Med Marias egna ord:
Jag vill gärna betona, att jag verkligen bemödat mig att ta med samtliga mina erfarenheter i den här boken, så att den kan vara till största nytta för alla läsare. Vi är nu inne i en tid då de flesta människor kommit ifrån det naturliga sättet att leva, när sjukdomar hotar, som orsakats av förändrat levnadssätt och dålig miljö, då vi gärna vill återvända till naturens medicinalväxter som funnits i alla tider. Som Abbé Kneipp, den välkände örtkännaren säger: Det finns en ört för varje sjukdom.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 334 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av Hälsa ur Guds apotek : läkande örter, råd och erfarenheter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ovärderlig kunskap
  L.P, 19 november 2023

  En guldgruva vad gäller kunskap om läkeörter. Kraftfulla, biverkningsfria och gratis om man plockar och bereder dem själv! Men en billig investering i hälsa oavsett!

 2. naturens läkande kraft
  ANNA-LENA NORMAN, 15 november 2021

  En intressant bok om naturens läkande kraft. Göra sitt eget apotek. Inspirerande läsning och recept. Något som jag varnnt rekommenderar att läsa och lära om. Lära om växter i vår natur.

 3. Örter från förr
  Susanne, 19 september 2021

  Många bra tips och berättelser om människor som blivit hjälpta. Dock får man tänka en del själv och ta tips, råd mm med en nypa salt. Dels för att boken är ganska gammal och hennes synsätt inte riktigt stämmer med vad jag tror på. Men boken är intressant.

 4. Hälsa för alla tillfällen
  Lisbeth Hurtig Zacharoff, 26 september 2020

  har använt denna bok mycket i arbetet med mina kunder (patienter) så jag behövde köpa ett nytt ex,
  som jag kommer att använda minst lika mycket. TACK

 5. För höga förväntningar
  Henrik Ingelström, 1 augusti 2019

  Jag hade skyhöga förväntningar på den här boken, eftersom den alltid beskrivs som ett standardverk på området.

  Boken har många kvaliteter, och beskriver väldigt bra hur man bereder olika saker, men jag saknar bredden ifråga om växter.

 6. En örtabok som är ett måste för alla
  Eva Marie Valltjärn, 23 juli 2018

  Jag köpte denna bok 1991 och den är mer än väl tummad på alla sidor. I hela mitt liv har jag varit intresserad och vigt mitt liv åt den naturligt läkande kraften i naturen.

  Under årens lopp har jag gjort mig av med många böcker på mina bokhyllor för att kunna få plats med nyare, eftersom man ju själv utvecklas och förändras genom åren. Det gäller INTE denna bok som troget står kvar, eftersom den är en handbok för mig fortfarande när jag gör mina salvor och dekokter.

  Anledn... Läs hela recensionen

 7. Rekommenderar denna underbara bok.
  Förnyad kristen, 3 maj 2018

  Instämmer helt med alla dom övriga kundrecensioner. Har gjort tinktur svenskdroppar mina kraftig ödem svullna hals lymfkörtlar sedan 8 år tillbaka har minskad 75% bara på kort tid och ögonvitorna har blivit nästan helt vita så läkande örter fungerar verkligen även ständigt svullna magen minskat.
  Tråkigt att boken är i A4 format boken är sladdrig svår att hålla med reumatiska fingrar och verkar vara jobbig ta med då man vill använda boken ute för att känna igen växterna vid ört plockning t... Läs hela recensionen

 8. Oumbärlig bok
  Diana , 31 augusti 2017

  För alla som vill använda naturens milda läkeväxter till läkedom istället för kemiska läkarpreparat när de inte funkar o orsakar mer skada än hjälp i kroppens fina o känsliga system. Om jag hade kännt till o köpt den för 10 år sen, så mycket ohälsa jag hade kunnat bespara mig.

 9. Rekommenderas
  Kristina, 22 juni 2017

  Kunskap som känns tillförlitlig genom beprövad erfarenhet. Maria Trebens läkeväxtbok är lättillgänglig i sitt upplägg och de växter som förordas finner vi i vår svenska fauna. En bra å ha bok, även att tänka på till present !

 10. Ört och hälsointresserade
  Marica Ohlsson, 2 januari 2017

  För den som vill göra ett eget litet förråd med läkande örter är den instruktiv, då en berättar hur de olika örterna kan beredas och användas inklusive att det är bra bilder på örterna och deras latinska namn.
  Hur de olika örterna ska/kan användas är inte helt igenom konsekvent men beskrivningarna innehåller många exempel på hur de har använts av människor som blivit bra inklusiver M. Trebens egen berättelse.
  Man får komma ihåg att hennes källor för användningen daterar sig till före ... Läs hela recensionen

 11. Lättläst och helt fantastisk bok!
  Kerstin Rönnlund, 14 maj 2016

  Mycket bra och detaljrik bok. Har redan gjort flera av örtteerna och örtsalvorna. De har haft mycket bra resultat på min hälsa. Blivit av med min pollenallergi.

 12. Örtklassiker från tysk tant,rekommenderad av många
  Elisabeth Alback, 14 april 2016

  Denna bok är betydligt tunnare än vad man kan tro, ett A4 häfte typ. Det var lite överraskande. Den är skriven av en legendar inom örtmedicinen som gick ur tiden på 90-talet. På plussidan är att större delen av växterna också finns i Sverige och att det finns väldigt många handfasta recept. Vill man ge sig på att koka, tinktura och göra téer direkt finns mycket att pröva. Så det är en praktiker-bok.

  På minus-sidan (och det handlar väl mest om mina förväntningar) så var boken tunnare ... Läs hela recensionen

 13. Beprövade vägar till Hälsa
  Elisabet, 1 mars 2016

  Fantastisk bok om örtmedicin. Allsidig med örtbeskrivningar, tillämpningsområden, praktiska råd osv. Denna kunskap ska inte glömmas och gömmas utan tvärtom användas och spridas. Läs och lär!

 14. Hälsa ur guds apotek
  Margot Ursula Pettersson, 11 november 2014

  Det är viktigt att sådana böcker kommer ut till folk. Medicin tillverkarna tycker inte om det, det förstå man ju. Men även om Maria Treben är död sedan länge, många är oändligt tacksam att hon skev boken och jag ha även gett bort den till min makes hjärtspecialist, som tyckte om den. Mycket kundskåp går annars förlorad.
  Med vänlig hälsning
  Margot

 15. Fantastisk
  Maria, 2 april 2014

  Allt du behöver veta om växter, hur du använder dem, deras användningsområden, med illustrerade tydliga bilder på växterna! Perfekt för de som endast vill bruka eller prova på naturläkemedel.

 16. Rekommenderar verkligen denna bok. Lättläst med mycket...
  Anna Toresson, 19 juli 2013

  Rekommenderar verkligen denna bok. Lättläst med mycket fakta om vanliga svenska örter och vad de kan användas till. Ger denna bok lätt 5 av 5 stjärnor.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Maria Treben