Lille lorden (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (160.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Albin Ljungqvist
Utgivningsdatum
2016-10-12
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Kerstin Wenström
ISBN
9788711702307

Lille lorden Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2016-10-12

Styckköp

239

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
I ett litet hus i New York bor pojken Cedric tillsammans med sin mor. Deras leverne är blygsamt, men vänner finns det gott om längs med gatan. En dag när Cedric kommer hem sitter hans mor i samtal med en främmande man. Det visar sig att Cedrics farfar, greven av Dorincourt, har sänt sin advokat för att ta med sig pojken till England. Sedan både hans far och farbröder gått bort är han släktens ende arvtagare. Han är lille lord Fauntleroy.

Till Cedrics stora fasa tvingas han flytta ifrån sin mor, då greven aldrig accepterat sin sons amerikanska äktenskap. Efter att ha växt upp i ett kärleksfullt hem blir det dessutom en stor omställning att leva med den stränge farfadern. I hela sitt liv har den gode Cedric smält hjärtan och gjort vänner av även de buttraste främlingar. Men kommer han lyckas charma den gamle greven?

Frances Hodgson Burnett (1849-1924) var en brittisk-amerikansk författare och dramatiker, som framförallt blev känd för sina berättelser för och om barn. Hennes mest kända verk är Lille lorden, En liten prinsessa och Den hemliga trädgården.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frances Hodgson Burnett