När änglar gråter (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Släkten Ballantyne (del 3)
Utgivningsdatum
2021-11-11
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Eva Mazetti Nissen
ISBN
9788711707715

När änglar gråter E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-11-11

Styckköp

127
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ralph Ballantyne är redo att förvalta det arv hans far Zouga jobbat hårt för att bygga upp. Han är mer än villig att följa i faderns fotspår som framträdande förespråkare för det brittiska kolonialväldet i Afrika. Men för varje dag som går ökar spänningarna i Rhodesia. Lokalbefolkningen - stammar som förtryckts, mördats och försatts på flykt - tänker inte längre spela efter den vite mannens regler. Det är dags för dem att ta saken i egna händer. Dags att göra uppror.

Drygt hundra år senare är Ralph själv sedan länge avliden. Men hans ättlingar lever kvar i landet som numera kallar sig Zimbabwe. Ett land som ännu lider av häftiga strider mellan kolonialmakt och afrikanska självständighetskämpar. Att stå på rätt sida historien blir allt svårare för Craig Mellow, den siste utav ätten Ballantyne. Hans släkt har i generationer dragit på sig mänskliga skulder han aldrig kommer kunna återgälda. Hur högt går priset han till slut måste betala?

'När änglar gråter' är den tredje boken i Wilbur Smiths omåttligt populära krönika om släkten Ballantyne.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

Krönikan om släkten Ballantyne sträcker sig från 1800-tal till sent 1900-tal. Den handlar både om en stark men otursdrabbad familj, och om landet Rhodesias (dagens Zimbabwe) blodiga historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wilbur Smith