Astarte (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (135.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Åsa Kjellman Erici
Utgivningsdatum
2017-05-27
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711739464

Astarte Ljudbok

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2017-05-27

Styckköp

89
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 12 format & utgåvor
'De båda reklamexperterna från Stockholm lutade sig bakåt i var sin skinnfåtölj och lade var sitt välbenade och uppmärksamma huvud på sned för att bättre kunna se saken så att säga i publikperspektiv. Saken var en hög, smärt, förgylld kvinnofigur av trä med lätt stiliserad hållning: bakåtböjd i höftleden, skuldror och hals framskjutna, armarna mjukt och en smula tafatt lyfta till en åtbörd, som egentligen inte uttryckte någon som helst själsrörelse, varken fruktan, längtan eller glädje, men däremot gladde ögat med ett spel av fina, smältande linjer.
- Ja, sade herr Landers, det var en vacker kvinna.'

Ur en skyltdockas perspektiv möter vi 1930-talets Stockholm, och de människor som rör sig runt dockan. Det är modister, konstnärer, och varuhusanställda. Och så alla kunder, som söker efter sig själva bland varuhusens diskar fulla med bijouterier och plagg.

'Astarte' är Boyes debutroman. Hon riktar häri skarp kritik mot sin tids begynnande konsumtionssamhälle, och det tidiga 1900-talets modeindustri.

Karin Boye var en svensk poet, författare och översättare och är en av Sveriges mest älskade författare med läsare i alla åldrar. Hon var som mest verksam under 30-talet, och lämnade efter sig en enastående samling av litteratur. Av hennes prosaverk har den dystopiska science fiction-romanen Kallocain blivit den mest uppmärksammade.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Astarte. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Stockholm, 1930-talet.
    - (Täby), 8 oktober 2021

    Iakttagande, beskrivande. En mycket ung människas perspektiv. Kommersialismen. Appellerar till Walter Benjamin, Paris, kommersialismen, men här Stockholm 1930-talet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Karin Boye