Tid att dö (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (750.3 MB)
Språk
Svenska
Serie
Släkten Courtney
Inläsare
Björn Löfgren
Utgivningsdatum
2022-05-23
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Eva Mazetti Nissen
ISBN
9788711763186

Tid att dö Ljudbok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2022-05-23

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den tidigare guerillasoldaten Sean Courtney har lämnat stridens hetta bakom sig för ett liv som safariguide. Rika män betalar duktigt med pengar för chansen att få jaga storvilt i Zimbabwe. Sean är mer än villig att assistera dem. Men den hårdnackade Riccardo Monterro är en klient utöver det vanliga - och inte bara för att han har sin motvilliga dotter Claudia med sig. Hans mål är nämligen den mest prestigefyllda trofén av dem alla: elefanttjuren Tukutela. Att återvända från jakten utan elefant är inget alternativ.

När Monterros fixering vid Tukutela leder dem över gränsen till ett krigshärjat Moçambique, förvandlas semestern snart till en kamp för överlevnad. Utan Sean hade de varit chanslösa, men det betyder inte att de inte befinner sig i livsfara. När jaktsällskapet plötsligt tvingas anta rollen av byte har de världens farligaste rovdjur hack i häl. Kan Sean föra dem till säkerhet eller är det här deras resa slutar?

Tid att dö är den sjunde delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tid att dö. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En bra bok igen ifrån W Smith
    - (Yellowknife. NT. Canada), 18 februari 2024

    Mycket intressant och gör att du känner det som du var där.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Wilbur Smith