Don Quijote av la Mancha (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (638.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Håkan Mohede
Utgivningsdatum
2019-12-12
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711781951

Don Quijote av la Mancha Ljudbok

(6 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2019-12-12

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"I detsamma fick de syn på väderkvarnarna, upp emot fyrtio stycken som stod där mitt på slätten, och så fort Don Quijote såg dem sade han till sin väpnare:- Lyckan leder oss bättre än vi någonsin kunde önska. Se bara, käre Sancho, där har vi nu trettio eller några till hiskliga jättar som jag tänker kämpa med och fälla till sista man. Med bytet från dem ska vi grunda vår rikedom, det är god kamp och en gudi behaglig gärning att utrota ohyran från jordens yta.'

'Don Quijote av la Mancha' brukar beskrivas som världens första moderna roman. I denna äventyrsfyllda berättelse möter vi Don Quijote, som förläst sig på riddarromaner och bestämmer sig för att bege sig ut på äventyr. Springaren Rosinante är hans följeslagare, och tillsammans med väpnaren Sancho Panza reser han ut i Europa för att finna rikedomar och berömdhet, och vinna den vackra prinsessan Dulcineas gunst.

Berättelsen om Don Quijote är en av världens mest berömda litterära verk, och med sina upptåg har de fantasifulla karaktärerna underhållit läsare i 400 år.

Miguel de Cervantes Saavedra 1547-1616 är en av Spaniens mest kända författare genom tiderna. Hans verk blev stilbildande för romankonsten, och har varit aktuella för läsare i alla tider.

'Don Quijote av la Mancha' är översatt till svenska av Edvard Lindforss.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Miguel De Cervantes