Hemkomsten (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (523.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Albin Ljungqvist
Utgivningsdatum
2017-05-26
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711796214

Hemkomsten Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2017-05-26

Styckköp

127

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Heden kring Wessex i sydvästra England bildar bakgrund för den storslagna historien om fem älskandes öden i slutet av 1800-talet, men utgör också ett personporträtt i egen rätt i Thomas Hardys älskade klassiker. Landskapets skiftningar speglar invånarnas känslotillstånd och formar deras drömmar, inte minst den drottninglika och splittrade Eustacia Vyes som längtar efter storstadens äventyr.
Under det att hon har en affär med kvinnotjusaren och pubägaren Damon Wildeve träffar hon Clym Yeobright, nyss hemkommen från sin tid som affärsman i Paris, som vill starta en skola för de fattiga och okunniga i sin gamla hemtrakt. Men heden visar sig bära på en seglivad hednisk motståndskraft där människans goda föresatser snabbt tar en annan riktning. Istället kantar hopplös kärlek, uppflammande passion, missförstånd och ensamhet deras väg i denna tragedi, som också bär idyllens skönhet.
tDenna oförglömliga kärlekshistoria av shakespearianska mått har filmatiserats flera gånger.

I originalöversättning av August Brunius

Thomas Hardy (1840-1928) var en engelsk poet och romanförfattare. I hans romaner ser man spår av både romantik och realism, vilket kanske bäst visar sig i hans romaner där människornas passioner tillsammans med omgivningen kring Wessex styr deras öden. Under sin tid blev han kanske mest hyllad som poet, vilket understryks av att hans aska ligger i legendariska Poet's corner i Westminster Abbey. Hans skildringar från Wessex har dock fått en ny renässans i vår tid, och symboliskt nog ligger hans hjärta begravt i Stinsford parish church, på landsbygden i Dorset, i den trakt som så starkt präglade hans romaner.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Hardy