Det brinnande havet (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kärlek och krig (del 1)
Utgivningsdatum
2018-01-08
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711820773

Det brinnande havet E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2018-01-08

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
'Nils Nygren satt på båtens aktertoft med båda händerna runt rorkulten. Mellan benen hade han den lilla förseglade väskan med posten. Den var säkrad med en lina för att inte slungas överbord av brottsjöar och tvära kast, ändå höll Nils den i ett stadigt grepp mellan sina båda knän. När båtens förskepp dök djupt under en mäktig våg pressade Nils sin kropp mot postväskan. Och när båten inte orkade resa sig från de dånande vattenmassorna behöll han greppet.'

Året är 1799 och vad som skulle varit en vanlig postleverans för Nils Nygren och resten av skeppets besättning leder till katastrof. Besättningen och skeppet försvinner i en storm, och deras familjer hemma i Grisslehamn tvingas hitta ett sätt att leva utan de män som förlorats.

Nils familj får arbeta hårt för att försörja sig efter att han försvunnit. Dottern Johanna börjar arbeta som piga i posthuset, och får med tiden värdefull kunskap. Snart han hon lärt sig använda telegrafen, som börjar knyta ihop Europas kommunikationsnätverk.

Det lilla fiskesamhället Grisslehamn påverkas ständigt av vad som händer på kontinenten, och när Napoleonkrigens kanonmuller rullar över Europa blir livet svårt för de familjer som försöker leva på de karga klipporna. Johannas liv förändras helt, när hennes kunskaper i telegrafering helt plötsligt är det som står mellan liv och död, både för soldater i kriget, och de boende i Grisslehamn.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.

En episk släktkrönika som utspelar sig i området kring Grisslehamn vid Ålandshavet. Historien spänner sig över åren mellan 1799 och 1918, i ett samhälle som präglas av de olika krig som omger det, men också av de stora kärlekshistorier som utspelar sig där.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det brinnande havet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läsvärd och lättläst
    Lili-Anne Aldman, 10 januari 2023

    Jag tyckte om att läsa denna bok. Den var lättläst även för dyslektiker.
    Har man som jag lite historiekunskaper och eller intresse av Roslagens historia är boken mycket läsvärd. Den kan dock läsas utan historiskt intresse, då den skildrar människorna, deras livsöden och val i olika situationer. Även om kriget i viss mån påverkar deras framtid, är det fascinerande att följa dem. Det enda jag egentligen saknade var lite mer djupgående tankar inför livsavgörande val.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Eriksson