De svarta molnens tid (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kärlek och krig (del 4)
Utgivningsdatum
2018-03-26
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711820803

De svarta molnens tid E-bok

E-bok,  Svenska, 2018-03-26

Styckköp

129
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
'Oskar bläddrade igenom tidningen. Han fann ingenting om Spanien, och han kände en sorg som övergick i bitterhet när han tänkte att det var över nu. Det han kämpat för och hans kamrater dött för var förbi och glömt och nu kom andra krig och förtryckarna höll på att ta över världen.'

Året är 1939 och efter sin tid i Spanien i det spanska inbördeskriget så är Oskar en annan man än han varit. När han återvänder hem till Sverige inser han dock snabbt att ingenting har förändrats i hans hembygd.

I Europa börjar orosvindarna dra ihop sig till en storm, förändringen är subtil men tydlig. Varje dag rapporterar tidningarna om nya antijudiska aktioner utförda av den tyska naziregimens hejdukar, och kampen mot ondskan tycks för Oskar vara förlorad.

Efter att han återvänt så återser han Gerda, sin ungdomsvän. Sakta spirar kärleken, samtidigt som krigets buller hörs ljudligt från kontinenten i söder. Hur ska de kunna finna lyckan tillsammans, när Oskar återigen dras in i ett nytt krig?

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Eriksson