Vårt hjärta dog i New York (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-30
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711838693

Vårt hjärta dog i New York E-bok

E-bok,  Svenska, 2018-04-30

Styckköp

127
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
'Sommaren 1889 läste Hedvig breven från Amerika många gånger. Hennes lycka kunde väl också finnas där borta? Hon hoppades. Och på kvällarna när hon låg i sängen med slutna ögon och ännu inte hade somnat såg hon sällsamma bilder av blomsterhav, böljande trädgårdar och färggranna frukter.'

Under golvbrädorna har Hilda en plåtask som hon lägger så mycket av sin lön i som hon kan. Plåtasken är början på hennes dröm, att åka till Amerika och göra något av sig själv. Det tar lång tid innan hon kommer iväg, men hennes beslut att emigrera skulle få konsekvenser långt bortom vad hon kunnat tänka sig.

Alvine och hennes barn tvingas fly från ryska Samara, där gatorna färgades röda av blod under ryska revolutionen. De finner sitt hem i Sverige, men traumat ska lämna spår i familjen i flera generationer.

Alvine och Hedvig är författaren Erik Erikssons mormor och farmor. I denna berättelse möter vi två kvinnor som lämnade allt för ett nytt liv. Eriksson berättar om rotlösheten i en familj med två föräldrar som inte fötts i Sverige, och hur de klarade sig när de ankom till ett Sverige som de flesta lämnade för att söka lyckan på andra platser.

'En bok som tar upp ett antal människoöden som ibland blir mycket dramatiskt, känslosamt, och som man verkligen lever sig in i. Läsecirkeln ger betyget 4 utav 5.'
Vimmerby bibliotek tipsar

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Eriksson