Haraldsgade-ärendet (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Nordisk kriminalkrönika 10-talet
Utgivningsdatum
2018-10-05
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711933046

Haraldsgade-ärendet E-bok

av Diverse
E-bok,  Svenska, 2018-10-05

Styckköp

25
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Danmark, hösten 2008. Den så kallade "gängkonflikten" mellan mc-klubben Hells Angels med stödgruppen AK81 på den ena sidan och med flera kriminella grupperingar har brutit ut.
Det var inledningsvis tal om en konflikt som utspelade sig kring Nørrebro i Köpenhamn, men som senare spred sig över flera andra områden i Danmark. Konflikten var uppenbarligen initierad av en dödsskjutning i stadsdelen Tingbjerg i Brønshøj den 14 augusti 2008, och i slutet av augusti och början av september bröt konflikten ut i ljusan låga med bland annat flera "drive by" skjutningar.
Polisen i Köpenhamn fick en fingervisning om vad som var att vänta i samband med utredningen av det så kallade "Haraldsgade-ärendet", där polisen fick ett tips om att några bar in väskor med både vapen och sprängmedel som skulle användas i den pågående gängkonflikten till en lägenhet. Under tiden konflikten eskalerade med en rad mord och mordförsök som följd, ledde utredningen i detta ärende till långa fängelsestraff.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Diverse