Oppermanns (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (472.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Magnus Roosmann
Utgivningsdatum
2018-06-07
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711957158
Oppermanns (ljudbok)

Oppermanns Ljudbok

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-06-07

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Den judiska familjen Oppermann har levt i Berlin i fem generationer. Nu består familjen av syskonen Gustav, Martin, Edgar och Klara. Gustav är författare, Martin är en framgångsrik affärsman och chef över familjeföretaget Oppermanns möbler. Edgar är läkare och har nyligen uppfunnit en revolutionerande operationsmetod som är på väg att göra honom världskänd. Den enda systern, Klara, är gift med en polsk/amerikansk affärsman vars internationella affärer är av stor betydelse för landet. Men i Tyskland i början av 1930-talet blir brunskjortorna och hakkorsflaggorna en allt vanligare syn, och snart står syskonen Oppermann inför en fruktansvärd tragedi.

'En roman som talar rakt in i vår tid, en aktuell skildring av hur lögner och hat kan förvrida ett samhälle på bara några månader.'
- Sydsvenskan

'Språk, stil och begrepp ger nycklar till förståelsen av hur nazismen kunde växa fram nu och då ... Oppermanns egen stil är mycket ledig och modern, närmast tv-serielik i sin kollektiva berättelse med den judiska släkten Oppermann i centrum och denna nyutgåva känns allt annat än förlegad.'
- Expressen

Lion Feuchtwanger (1884-1958) var en tysk författare av judisk börd som studerade litteratur, filosofi och antropologi i München och Berlin. Han kritiserade ofta samtiden i sina romaner och som jude och vänsterorienterad blev Feuchtwanger vid nazisternas maktövertagande 1933 av med sitt tyska medborgarskap. Hans böcker förbjöds och han gick i landsflykt. Han levde under senare delen av sitt liv i USA.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Oppermanns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mästerlig berättelse om det outhärdliga
    Årstabo, 27 juni 2020

    Som vanligt gör Magnus Roosmann en briljant uppläsning!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lion Feuchtwanger