Det onda arvet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (308.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Mallen (del 1)
Inläsare
Kerstin Weman Thornell
Utgivningsdatum
2018-04-17
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Britte-Marie Bergström
ISBN
9788711957332

Det onda arvet Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-04-17

Styckköp

127

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sönerna, de flesta av dem utomäktenskapliga, till Mallen av High Banks Hall bär alla ett ont arv, en karakteristisk vit hårlock vid ena tinningen. Det sägs att de som bär den är förbannade och kommer att dö unga. När arvtagaren Thomas Mallen och de två flickor han tagit under sina vingar tvingas flytta från High Banks Hall efter att han ruinerats möter han den modiga Anna, en fattig guvernant. Men även bröderna Radlet tar sig in i deras liv. Och en av bröderna bär den omisskännliga vita hårlocken.

Catherine Cookson föddes 1906 i South Shields och dog 1998 i Newcastle-upon-Tyne. "Kate Hannigan", hennes första roman, utkom 1949. Hon var en av 1900-talets mest älskade underhållningsförfattare och blev både upptagen i Brittiska Imperieordern och adlad till följd av sitt författarskap. Flera brittiska tv-serier är baserade på hennes romaner, som översatts i 25 länder.

Böckerna om familjen Mallen är en historisk trilogi med en handling som sträcker sig från mitten av 1800-talet till tiden för första världskriget. Vi får följa familjen genom fyra generationer, från det storslagna Viktorianska England till krigets mörka dagar. Serien filmatiserades på 1970-talet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Catherine Cookson