Vad är grooming (mp3-skiva)
Format
Mp3-skiva
Språk
Svenska
Inläsare
Jens Bäckvall
Utgivningsdatum
2018-04-19
Förlag
Swann Audio
Dimensioner
190 x 135 x 15 mm
Vikt
80 g
SAB
Vndp,Oepa
ISBN
9788711958995
Vad är grooming (mp3-skiva)

Vad är grooming

Mp3-skiva Svenska, 2018-04-19
468
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Grooming är när vuxna, oftast under falsk identitet, försöker skapa kontakt med barn på internet eller i sociala medier i syfte att utnyttja dem sexuellt. I Vad är grooming försöker psykologen Christianson och juristen Rogland att förklara hur förövarna går tillväga för att locka sina offer. Och även hur det påverkar barnen och deras framtida liv. Kunskapen om grooming är generellt sett ganska låg i Sverige och därför försöker författarna genom olika rättsfall och forskning att avslöja och synliggöra hur förövarna arbetar. Boken vänder sig därför till en stor krets; både barn och deras föräldrar men även anställda inom socialtjänst och rättsvårdande myndigheter.

Sven Å Christianson (född 1954) är professor i psykologi vid Stockholms universitet. Ulrika Rogland (född 1964) arbetade tidigare som domare och åklagare och har stor erfarenhet av brott mot barn, relationsvåld, sexualbrott och hedersvåld.

Ljudbok: 1 MP3-CD
Speltid: 438min.
Uppläsare: Jens Bäckvall
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad är grooming
 2. +
 3. C-byrån hemligast av alla : berättelsen om Sveriges hemliga underrättelse under andra världskriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt C-byrån hemligast av alla : berättelsen om Sver... av Gellert Hardi-Kovacs (inbunden).

Köp båda 2 för 807 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Psykologi och bevisvärdering

  Sven Å Christianson, Marika Ehrenkrona

  Vittnet talade klart och tydligt, hade stadig blick och lämnade en detaljrik och sammanhängande berättelse. Dessutom var hon säker på sina uppgifter och hade konsekvent berättat samma sak mellan olika förhör.Är detta ett trovärdigt vittne och en t...

 • Särskild företrädare

  Ulrika Rogland

  Som advokat och jurist kan man inta en mängd olika roller. Den allra svåraste är den som särskild företrädare. Den särskilda företrädaren ska, istället för vårdnadshavaren, tillvarata barnets bästa under förundersökning och rättegång. När man får ...