Ingen dag förlorad:¿roman om Lillie Langtry (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (497.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ida Olsson
Utgivningsdatum
2018-04-04
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711969304

Ingen dag förlorad:¿roman om Lillie Langtry Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-04-04

Styckköp

84
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Jag vet att jag blir berömd. Jag vet att mycket kommer att sägas och skrivas om mig i framtiden. Jag vet också att jag inte blir förstådd. För jag har från mina tidigaste år lärt mig att dölja vem jag är."

Det var som om Lillie Langtry var född till att vara blickfånget i varje rum. Hon var en skådespelerska av rang och firad skönhetsdrottning. Framgångsrik var bara förnamnet. Hennes dragningskraft bland männen var självklar, nästan hypnotisk. Hon levde för dagen med en stor aptit på livet, men hennes popularitet bland männen blev nästan slentrianmässig.

Hon var djupt olycklig i sitt första äktenskap och när prinsen av Wales, senare Edward VII av England, tillkännagav Lillie Langtry som sin skyddsling och älskarinna formades en meningsfull vänskap mellan de båda som skulle vara tills hans död.

Lillies intensiva romans med prins Louis de Battenberg skulle få ett mer abrupt slut. Han sa att han älskade henne, men dessa ord kom att förbli tomma. Hon födde i hemlighet deras utomäktenskapliga barn, en dotter, och Lillies en gång framgångsrika liv skulle aldrig bli detsamma igen.

Gun Årestad, (f. 1930), är en svensk författarinna och tidigare redaktör för tidningen Femina. Hon var som författarinna verksam mellan åren 1966-1990 och skrev över 30 skönlitterära verk, vilka många översatts till flera språk. En betydlig del av hennes verk ingick vid första publicering i B. Wahlströms skriftserie Månadens roman, en serie som innefattade ett flertal författare med den gemensamma tematiken av kärlek och nära relationer. Årestad behandlar ofta ämnen som kärlek, relationer och vänskap iscensatta med allt från en igenkännande realism till en medryckande dramatik.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gun Årestad