Råttornas vinter (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (250.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dan Bratt
Utgivningsdatum
2018-06-13
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788711978689

Råttornas vinter Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-06-13

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
'Och när det blev som kallast på vintern gick råttorna ner i kulvertarna och gångarna men de anföll honom aldrig när han låg där nere. När han hittades såg man i alla fall inga märken efter bett i hans ansikte eller på händerna. De som bar bort honom sade att det var konstigt egentligen att råttorna hade lämnat honom i fred.'

Walter Olsson har fått en diagnos som för honom är en dödsdom. Han har inte långt kvar, och börjar tänka över sitt liv innan det är slut. Efter att ha mött en ung prostituerad flicka så ser han en chans att göra skillnad, han försöker hjälpa henne till ett bättre liv men dras istället ner till Stockholms undre värld. I kulvertarna, tunnlarna och skyddsrummen under staden där de utslagna bor tillsammans med råttorna. Han försöker hjälpa de utslagna som bor där, men våldet finns alltid nära till hands under råttornas vinter.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Eriksson