Inga små kvinnor (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (302.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Liza Fry
Utgivningsdatum
2018-04-17
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Annika Preis
ISBN
9788726015560
Inga små kvinnor (ljudbok)

Inga små kvinnor Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2018-04-17

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
'Man avundades dem, hånade dem, dyrkade dem, avskydde dem i tur och ordning - de här kvinnorna som var huvudet högre än alla andra. Layla, Stephanie, Alice, Nancy och kompani - en liten färgstark grupp av fritänkare, med lust på liv, sex och erfarenheter, som under seklets sista decennier vände världen upp och ned och in och ut.'

Det är vid ett öppet hus i Londons Primrose Hill som allting börjar. En grupp kvinnor träffas, mitt under det brinnande sjuttiotalet, för att tala om frigörelsen. Mötet spårar snart ur, men innan dess uppstår en idé som ska komma att förändra Laylas, Stephanies och Alices liv för all framtid. Det är här som det feministiska bokförlaget Medusa föds - och där tanken på det traditionella livet som hågad hustru dör. För om en förändring inte vill komma självmant, måste man själv göra något åt saken. Och på ett vandrarhem någonstans i staden, tusentals mil från sin egen hemort, inser turisten Nancy precis samma sak: En kvinna behöver en man som en fisk behöver en cykel.

I 'Inga små kvinnor' får vi under tjugo års tid följa fyra vänner i deras kamp för frihet, jämlikhet och systerskap.

Fay Weldon, född 1931, är en prisbelönt engelsk författare och dramatiker från Birmingham. Hon har bl.a. tilldelats den ärofyllda brittiska imperieorden Commander of the Most Excellent Order of the British Empire. Weldon är kanske mest känd för sin populära roman 'En hondjävuls liv och lustar' från 1983.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fay Weldon