Valkaman perhe (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Antal sidor
131
Utgivningsdatum
2020-02-19
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726072570
Valkaman perhe (e-bok)

Valkaman perhe E-bok

E-bok (EPUB), Finska, 2020-02-19

Styckköp

69

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Ester Lilieroos, nuori ja kaunis kotiopettajar, ei ensin tahdo lämmetä nimismies Verner Arnoldin lähestymisyrityksille. Verner ei kuitenkaan anna periksi ja hukuttaa Esterin lahjoihin ja huomionosoituksiin. Lopulta myös Ester ihastuu.

Ensialkuun tuoreen avioparin elämä vaikuttaa kuin kiiltokuvalta. Pikkuhiljaa kaikki alkaa kuitenkin muuttua. Verner nimittäin juo, ja humalassa miehestä paljastuu kuin toinen puoli. Pian Ester alkaa pelätä omaa miestään.

Osmo Lajulan "Valkaman perhe" on voimakas pienoisromaani alkoholismista, mielenterveysongelmista ja perheväkivallasta 1900-luvun alun Suomessa. Aihe on ajankohtainen myös tänä päivänä.

"Esterin poskien puna oli kalvennut niinkuin punainen ruusu vaalenee ollessaan auringossa, saamatta kylliksi virkistävää kosteutta. Valkeiden, laihojen käsien selkämyksissä näkyivät selvästi jänteet. Mutta kaunis oli Ester vieläkin. Hän oli kuin hento kukka, jolta suurempi kasvi auringon lämpymän säteen siimestää. Ester odotti ja pelkäsi. Kunhan vain Arnold ei tulisi juovuksissa kotiin."

Osmo Lajula on Otto Lajulan (1874-1935) kirjailijanimi. Lajula työskenteli toimittajana niin Helsingin Sanomissa, Mikkelin Sanomissa kuin myös Kotkan Sanomissa. Hän julkaisi tietokirjallisuutta, proosaa ja näytelmiä.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »