Putkinotko (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Finska
Serie
Suomalaisia klassikoita
Antal sidor
95
Utgivningsdatum
2020-02-26
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726072648

Putkinotko E-bok

E-bok,  Finska, 2020-02-26

Styckköp

79

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    271
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    253
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    89
Visa alla 3 format & utgåvor
Kotimaisen kirjallisuuden humoristinen kestoklassikko esittelee omintakeisen vuokraviljelijän ja viinatrokarin Juutas Käkriäisen, hänen vaimonsa Rosinan sekä Käkriäisen perheen herraskaisen vuokraisännän, kirkakauppias Aapeli Muttisen. Yhteen helteiseen kesäpäivään sijoittuva tarina saa alkunsa, kun Rosina lähtee kaupunkivierailulle Savonlinnaan ja Juutas jää suunnittelemaan viinanmyyntiä elintasoa kohottamaan. Samalla saapuu kirjakauppias Muttinen tarkastamaan tiluksiaan.

Putkinotko on elämää tulviva kansankuvaus, joka nostettiin jo ilmestyessään merkittävimpien suomalaisten romaanien joukkoon. Kirjaan perustuva Roland af Hällströmin ohjaama elokuva ilmestyi 1954.

Joel Lehtonen (1881-1934) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja kääntäjä. Putkinotkon lisäksi hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat Lintukoto ja Kerran kesällä.

Lehtonen syntyi aviottomana poikana, ja äiti jätti Lehtosen huutolaislapseksi jo puolivuotiaana. Lehtosen onneksi koitui papinleski Augusta Wallenius, joka huusi Lehtosen itselleen, kun tuleva kirjailija oli neljävuotias.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Joel Lehtonen