Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (157.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Vesene (del 1)
Inläsare
Anna Godenius
Utgivningsdatum
2018-12-03
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726109283
Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson (ljudbok)

Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson Ljudbok

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2018-12-03

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
'Plötsligt slår det honom att fönstren inte immat igen som de brukar när hon hänger tvätt inomhus om vintern. Det luktar surt och är förunderligt tyst i huset.

'Var håller ungarna hus?' frågar han men får inget svar.

När Artur öppnar dörren till kammaren får han syn på den stora, runda kopparkitteln som står någon meter från tröskeln. Den är till hälften fylld av vatten, resten har runnit ut över golvet. Vattnet i den stora pannan är uppblandat med spyor.'

Det är en kall påsk, våren 1929. Artur lämnar sin fru och sina tre barn i några timmar för att bege sig ut och hämta ved. När han kommer tillbaka har hans liv slagits i spillror. Berättelsen om Ingeborg Andersson, och vad som hände den där dagen 1929, har tidigare varit en väl förborgad hemlighet. Det tragiska familjeödet återberättas nu av Ingeborg Anderssons systers barnbarn, Maria Bouroncle.

Sagt om DET KOM FÖR MIG I EN HAST - HISTORIEN OM BARNAMÖRDERSKAN INGEBORG ANDERSSON:

"Har sytt ihop två mattor till en jättestor och lyssnat på Det kom för mig i en hast och gråtit och tänt ljus, och gråtit lite mer. Läs den. Eller lyssna, och sy mattor samtidigt."
Hanna Hellquist, journalist och författare

"Maria Bouroncle takes us deep into a story of real-life murder to show us the humanity - even love - behind the crime. A riveting read - haunting, atmospheric, and ultimately, heart-breaking."
Bästsäljande indisk-amerikanske författaren Manil Suri

Maria Bouroncle är efter en lång karriär med internationellt biståndsarbete tillbaka i Sverige som författare på heltid. Hennes gripande porträtt av sin mormors syster i debuten Det kom för mig i en hast har använts i litteraturundervisningen på Göteborgs Universitet, översatts till flera språk och ligger till grund för en dokumentär som prisats på filmfestivaler i såväl USA som Europa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det kom för mig i en hast - Historien om barnamörderskan Ingeborg Andersson. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande och sorglig
    Snezana Lindskog, 6 april 2021

    Ögonen tåras gång på gång när jag läser "Det kom för mig i en hast" men att sluta läsa denna hjärtskärande berättelse går inte.

    Hur kan det vara möjligt att begå en så ödesdiger ofrivillig och oåterkallelig handling? Denna fråga driver mig att läsa vidare. Delvis får jag svar på frågan. Ingeborg Andersson lider av djup depression, kanske något mer, idag hade utlåtandet troligtvis varit djupgående på ett annat plan.

    Ingeborgs faktiska brev till maken Artur tillsammans med ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner