Så kom jag till Copacabana (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-06-28
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726150162
Så kom jag till Copacabana (e-bok)

Så kom jag till Copacabana E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-06-28

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Emanuel känner som om han växt upp sida vid sida med sin farfar i svältens och farsotens Ångermanland, trots att han fötts i huvudstaden långt senare. Elena växer upp i Makedonien, där förtryckare avlöser varandra och hon som fjortonåring gifts bort mot sin vilja. Med varsitt fallerat äktenskap i backspegeln korsas sedan deras vägar en dag i Skåne. Plötsligt är det som alla bitar faller på plats.

'Så kom jag till Copacabana' är en berättelse om att hitta rätt i livet, och att finna den rätte. I självbiografiska kärleksbrev får vi följa Emanuel och Elenas öden i resan mot det som komma skall. En växelvis sorgsen, men framförallt värmande, påminnelse om att livet inte alltid blir som man tror.

Stoika Hristova, författare och präst i Svenska Kyrkan, föddes 1951 i dåvarande Jugoslavien. Hon kom till Sverige som 15-åring när familjen lämnade hemlandet av politiska skäl. I vuxen ålder studerade hon på Lunds universitet och prästvigdes år 1986.

Tore Zetterholm (1915-2001) var författare, journalist, debattör, recensent och översättare. Han tilldelades år 1950 Svenska Dagbladets litteraturpris, vilket blev den första i en rad utmärkelser. Zetterholm var förste svensk att översätta J.R.R. Tolkiens 'The Hobbit'.

Hristova och Zetterholm var gifta från 1985 fram till Zetterholms död år 2001.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna