En försvunnen värld (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-06-29
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Hanny Flygare
ISBN
9788726198836
En försvunnen värld (e-bok)

En försvunnen värld E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-06-29

Styckköp

82

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Edward Malone, en irländsk yngling, är reporter för tidningen Daily Gazette. Han letar efter ett nytt långväga uppdrag som är förenat med äventyr och fara i hopp om att imponera på den kvinna som fångat hans hjärta, Gladys. Efter att ha bönat och bett sin redaktör om ett alldeles särskilt farligt uppdrag råds Malone att diskutera saken med den högt ansedda men något ökände zoologen professor Challenger.

Professor Challenger påstår sig ha varit på en två år lång expedition i Sydamerika, men bevisen är grumliga. I hopp om att avväpna den reporterhatande professorn och finna sanningen om hans påstådda expedition förklär sig Malone till en student, något som snabbt uppdagas av professorn. Malone slängs ut av professorn men släpps in igen efter att ha vunnit professorns respekt.

Malone ger sig ut på en liknande expedition till Sydamerika för att bekräfta vad professorn anförtrott sig Malone, nämligen att det fortfarande ska finnas levande dinosaurier där. Det ska visa sig finnas en hel värld med växt- och djurarter som man trott varit utdöda sedan länge. Efter att ha hamnat i oroligheter med den inhemska populationen återvänder Malone och hans följe till England och Malone är ivrig att berätta för världen och sin hjärtas dam Gladys om sina äventyr.

Kommer Malone att kunna bekräfta och redogöra för de fynd som professor Challenger först hävdat och kommer Gladys äntligen gå med på att gifta sig med den nu högst äventyrlige Malone?

Sir Arthur Conan Doyle [1859-1930], var en brittisk författare och läkare. Doyle fick sin romandebut med "A Study in Scarlet" år 1887 i vilken även hans mest kända karaktärer Sherlock Holmes och hans trogne följeslagare dr Watson figurerar för första gången. Doyle var en tonsättande författare för deckargenren med sin medicinska expertis, detaljrikedom och fascinerande personporträtt. "En förvunnen värld" eller "The Lost World" gavs ut år 1912 och introducerar inte minst karaktären professor Challenger för första gången.

EPUB3: Reflowable
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sir Arthur Conan Doyle