De fyra miljonerna (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-09-24
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Anders Saxon
ISBN
9788726216325
De fyra miljonerna (e-bok)

De fyra miljonerna E-bok

av O Henry
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-24

Styckköp

85

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I denna samling korta berättelser av novell-mästaren O. Henry finns några av författarens bästa och mest kända verk. En man sade en gång att det endast finns 400 personer i New York, som skulle komma att ha någon betydelse för framtiden. O. Henrys inlägg i debatten som följde blev 'De fyra miljonerna', som handlar alla människoöden som kommer att ha betydelse, enligt honom.

Bland berättelserna finns till exempel novellen 'Efter tjugo år' som handlar om två vänner som söker lyckan i olika delar av landet, men som lovat att träffas efter 20 år för att se hur de klarat sig. I 'rummet med takfönster' möter vi den unga Ms. Leeson, som kommer till New York för att arbeta. Hon hyr ett litet vindsrum, och blir genast vän med flera av de andra hyresgärsterna. Att hitta ett arbete var svårt, och Ms. Leeson vandrar runt i staden, utan pengar till mat eller nästa månads hyra. Snart måste hon göra ett svårt val, för att kunna få en inkomst. Totalt finns ett tjugotal noveller presenterade.

O. Henry (1862-1910) var en amerikansk författare som gjorde sig känd för sina noveller, som håller läsaren på tårna ända till slutet. O. Henry var en pseudonym för William Sydney Porter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av O Henry