Folkliv och småberättelser (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-07-12
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726221558
Folkliv och småberättelser (e-bok)

Folkliv och småberättelser E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-07-12

Styckköp

97

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Pastorn i 'Vid sotsängen' föraktar det lössläppta livet som så många i hans församling lever. Det växer ogräs i alla kanter, och varje liten stuga och torp ter sig som ett syndens näste för hans ögon. Ett möte med en gammal man på sin dödsbädd får pastorn att omvärdera sin världsbild.

En ung flicka springer ett ärende åt den gamla bondfrun Karna, och kan sedan inte annat än att tacka ja till en kopp kaffe när den gamla kvinnan insisterar. Under tiden kaffet kokar hinner Karna berätta fler historier om sitt liv än vad de flesta kunde trott möjligt.

Novellen 'Förbrytarblod' har inspirerats av författarens egna liv och tankar. Drängen Per väntar på sin älskade Anna på en skånsk höskulle. När hon väl kommer till honom blir ingenting som han tänkt sig.

'Folkliv och småberättelser' består av ett tiotal noveller som beskriver Benedictssons samtid, och människorna som levde däri. Flera av novellerna är inspirerade av, och författade i Stockholms skärgård.

Victoria Benedictsson (1850-1888) var en svensk författare och dramatiker som har författat några av Sveriges mest älskade, och litteraturhistoriskt viktiga verk. Hennes böcker utgavs under pseudonymen Ernst Ahlgren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna