Nya tidens barn (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (451.8 MB)
Språk
Svenska
Serie
Släkten Lackland (del 7)
Inläsare
Kim Rhedin Hüttner
Utgivningsdatum
2019-07-17
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Ingrid Berglöf
ISBN
9788726234824

Nya tidens barn Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2019-07-17

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Sophie Lackland har bott i Haworth i hela sitt liv. Haworth är tryggt, välbekant och frustrerande tråkigt. Sophies kärlek till den by som så länge varit hennes hem räcker inte för att stilla hennes längtan efter något mer, något större.

När Sophie står som ensam arvtagare till ett stort arv får hon möjligheten att vidareutbilda sig till kirurg. Hon åker till London och får hjälp av sin kusin, läkaren Freddy, för att påbörja sin utbildning på Queen Eleanor sjukhuset. Men livet som kvinnlig läkarstudent är inte lätt och Sophie måste kämpa för att inte låta sig ätas upp av omgivningens fördomar och elakheter.

Och så finns Gil, Gil som erbjuder Sophie en kärlek hon omöjligt kan tacka ja till, för hur ska en arbetande kvinna kunna gifta sig utan att behöva ge upp sitt yrke och sitt namn?

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade på flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frågor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "Släkten Lackland" är hennes stora genombrott som skönlitterär författare.

Claire Rayners krönika över Lackland-släkten sträcker sig från början av 1800-talet till långt in på 1900-talet. Serien består av 12 delar som både kan läsas fristående och kronologiskt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claire Rayner