Utpressning mot SJ (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (34.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Nordisk kriminalkrönika 80-talet
Inläsare
Thomas Engelbrektsson
Utgivningsdatum
2019-07-22
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726268485

Utpressning mot SJ Ljudbok

av Diverse
Ljudbok,  Svenska, 2019-07-22

Styckköp

41
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
'-Så för guds skull blanda inte in polisen. Ni är bevakad från avfärd tills ni kommer tillbaka. Vid minsta misstanke brakar helvetet löst...'

Detta meddelande, som lämnats till SJ:s huvudkontor i Stockholm den 28 november 1985, avlyssnades av polisens våldsrotel. Flera gånger under 1980-talet utsattes SJ för mycket allvarliga och hotfulla utpressningsförsök, och detta skulle komma att bli ett av de allvarligaste.

Utpressaren utgav sig för att vara en del av ett större nätverk. Personen hävdade att ha tillräckligt med sprängmedel för att spränga tågrälsar från Kiruna till Trelleborg, och polisen hade misstanke att tro att han redan påbörjat utplaceringen av sprängmedlen. Tiden är knapp för polisen att agera, när den obalanserade gärningsmannen när som helst kan slå till mot oskyldiga resenärer.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Diverse