Kvinnorna på Holloway-fängelset (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (12.0 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kända brottsfall
Inläsare
Kim Rhedin Hüttner
Utgivningsdatum
2019-12-06
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726274349
Kvinnorna på Holloway-fängelset (ljudbok)

Kvinnorna på Holloway-fängelset Ljudbok

av Orage
Ljudbok (MP3), Svenska, 2019-12-06

Styckköp

33

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Holloway var en gång hem till Storbritanniens mest ökända kvinnliga förbrytare. I den här berättelsen för vi inblick i fängelsets mörka historia och de som har levt och dött där.

En vecka före jul 1902 när chefsvakten gör sin sista runda för kvällen rusar en kvinna ut ur en cell och överfaller honom. Han förlorar medvetandet och körs till sjukhus i illfart. Detta var bara en i raden av händelser i fängelset. De flesta av kvinnorna på Holloway förblev anonyma för allmänheten men bland de intagna fanns två särskilt ökända kvinnor, 24-åriga Emma Byron och 28-åriga Mary Ann Spillane. Båda dömda till döden. Byron för att ha knivhuggit sin pojkvän och Spillane för att ha dödat sitt utomäktenskapliga barn.

Holloway huserade alltså några av Storbritanniens mest djävulska kvinnor, som Myra Hindley, Diana Mitford och Amelia Dyer. Följ med in bakom de låsta dörrarna och förstå hur tillvaron bland några av de mest ökända kvinnliga brottslingarna såg ut. Och vad ledde att fängelset tillslut stängdes ner?

Ursprungligen publicerad av Orage och Bokasin.se

KÄNDA BROTTSFALL är en serie om de mest skakande brottsfallen som både fängslat och förfärat omvärlden. I kortare artiklar och reportage får vi en inblick i de brottsfall som fortsätter att intressera än idag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »