Porten vid Johannes (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Fröknarna von Pahlen (del 4)
Utgivningsdatum
2019-10-25
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726329025

Porten vid Johannes E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-10-25

Styckköp

127

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
På en nyårsbjudning händer det som Petra både har fruktat och drömt om. Hon får återigen se sin gamla fästman Thomas Meller. De hade förlovat sig som ungdomar, han hade därefter övergivit henne för en annan och flyttat till Schweiz. Petras tankar börjar genast rusa med omöjliga - eller kanske möjliga? - drömmar. Hans fru är sjuk och befinner sig på sanatorium i Schweiz, Thomas skulle kunna skilja sig. Kanske är det inte för sent för dem att få sitt lyckliga slut?

Petras drömmar krossas dock snart. När Thomas träffar Angela, som nyss fyllt arton, ser han en yngre, vackrare Petra framför sig och blir genast förälskad. Petra känner sig både sorgsen och förrådd, och söker tröst i famnen hos andra män. Ska de två kvinnorna kunna rädda relationen till varandra, eller är den för evigt förstörd?

"När främlingen passerade förbi de båda damerna, såg han på dem granskande, som om han känt igen dem.
Petra ryckte till och stannade, men bara ett ögonblick. Hon hade velat skrika högt: - Thomas Meller!'

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.

I romansviten 'Fröknarna von Pahlen' följer vi Petra, som vid 27 års ålder tar sig an att uppfostra sin bortgågne brors dotter Angela. Romansviten har hyllats, men också varit föremål för kontroverser och kulturdebatter i sin tid. Framförallt väckte svitens sexuella teman uppmärksamhet när de först utkom, under 1930-talets första hälft.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnes Von Krusenstjerna