Månflickan (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.2 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-04-13
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726343083
Månflickan (e-bok)

Månflickan E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2020-04-13
73
Ladda ned och läs i en e-boksläsare. Tips på appar
Silvia Antonsson är student på Handelshögskolan i Stockholm, men ursprungligen kommer hon från Ljusdal. Hursomhelst har hon ett återkommande problem - hon kan inte sova när det är fullmåne. Det är som att hjärnan går på högvarv och inte går att stänga av.

En månskensnatt tar hon vägen genom Kronobergsparken hem från en fest. I buskarna ser hon en sovande man och av någon anledning väljer hon att stjäla hans plånbok. Inte för alltid förstås - hon tänker absolut lämna tillbaka den. Mannen visar sig vara Ivan och han lever med motgångar som gått i arv i flera generationer. Mötet med Silvia blir startskottet på en känslofylld kamp, vars slut ingen av dem kunnat förutspå.

Björn Rune Runeborg föddes 1937 på Gotland. Han utbildade sig till civilekonom vid handelshögskolan i Stockholm och har även jobbat som lärare. Han debuterade som författare med en novell som publicerades i tidningen BML år 1961. Hans första roman, Utflykten, publicerades 1962 och sedan dess har flertalet titlar publicerats. Björn Runeborg har även skrivit dramatik för tv, radio och teatern.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Runeborg