Norrlandsparadoxen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2020-12-30
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726418750

Norrlandsparadoxen E-bok

E-bok,  Svenska, 2020-12-30

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Svensk gruvindustri är starkt förknippad med Norrland. Här satsas miljardbelopp på brytning av värdefulla ämnen för både export och inhemskt bruk. Det är en industri som är så viktig att den kan flytta hela städer. Men är det verkligen i Norrland man drar som mest nytta av gruvbranschens framgångar?

I denna Guldspaden-belönade bok åker författaren och journalisten Arne Müller på en upptäcktsresa från Kiruna till Strömsund och allt däremellan. Med sig har han fotografen Erland Segerstedt och tillsammans söker de svaret på vem det är som gynnas av exploateringen av de norrländska naturresurserna. En fråga som i allra högsta grad är relevant i en tid när samhällets vinster centreras till storstäderna, medan landsbygden lämnas åt sitt öde.

Arne Müller, född 1960, är en tysk-svensk frilansjournalist och författare som är baserad i Umeå. Han har tilldelats Föreningen Grävande Journalisters pris 'Guldspaden' samt Västerbotten-Kurirens journalistpris till minne av Karin Hörnfeldt. Müller har tidigare arbetat på både TV4 Botnia och SVT men är numera frilansjournalist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Müller