Djurhus A (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (353.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Cecilia Ström
Utgivningsdatum
2020-11-19
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726633139
Djurhus A (ljudbok)

Djurhus A Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2020-11-19

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Journalisten Rebecca Russo har fått i uppdrag att skriva en artikelserie om djurförsök. Men när hon stämt träff för intervju med Akademiska Forskningsinstitutet forskningsschef Carl Adam Bastin, dyker han inte upp. Dagen efter får hon ett mail från okänd avsändare, ett mail med ett chockerande filmklipp. Det visar sig att Bastin, forskarvärldens stora kändis, blivit kidnappad på väg till jobbet av en person iklädd råttmask.

Under en vecka hålls han inlåst i ett skyddsrum och utsätts för mardrömslika tester, och varje dag erhåller media en ny film som visar en allt mer nedbruten Bastin. Polisens utredning går i cirklar, så Rebecca bestämmer sig för att utreda kidnappningen på egen hand, något som leder henne in på både djurförsöksforskningen och djurrättsorganisationerna. Kommer de hitta forskningschefen Bastin innan det är för sent?

Lise-Lott Alsenius är journalist och jurist. Hon har suttit sju år i en djurförsöksetisk nämnd och är idag suppleant i Centrala Djurförsöksetiska nämnden.
Louise Cederlöf är journalist med inriktning på medicin, hälsa och djurskydd. Båda har lång erfarenhet av arbete i olika djurskyddsorganisationer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »