Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (241.3 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Pascal Wibe
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726641332

Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre, mannen som mördade Elvira Madigan Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-01-18

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I mitten av juli 1889 avfyras revolverskott i skogen Nørreskov på den danska ön Tåsinge. Det är löjtnanten Sixten Sparre och lindanserskan Elvira Madigan som hittas döda strax därefter. Idag, 130 år senare, är detta livsöde fortfarande något av en mystifierad och fascinerande studie i kärlek.

Sixten Sparre var dragonlöjtnanten som spred sin förmögenhet med vinden och levde på många sätt ett liv han drömt om inom militären. Han var en glädjespridare som älskades bland officerskamraterna, och förutom sitt yrke hade en stor passion för det sköna och konstnärliga. Han skrev poesi och älskade teater. Däremot inom hemmets väggar kände sig Sparre instängd och fylld av krav. Han ville ha storslagna äventyr och flärd, vilket han kom att finna hos den amorösa cirkusartisten Elvira Madigan. Dessa två blev förälskade och kom att lämna Sverige tillsammans för att utforska varandra och livet. Något som ganska snabbt skulle resultera i båda deras död.

I den här boken gör Sixten Sparres barnbarnsbarn Kathinka Lindhe en kartläggning av ett gammalt familjedrama och en häpnadsväckande kärlekshistoria.

Kathinka Linde har under en lång tid grävt i sin egen släkthistoria. Hon är utbildad bibliotikarie, har arbetat med film, radio och är även verksam som författare och föreläsare. Den tryckta utgåvan av boken är utgiven på förlaget Ekström & Garay.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kathinka Lindhe

  • Vacker var han, utav börd: Sixten Sparre

    Kathinka Lindhe

    Dragonlöjtnanten Sixten Sparre satte sprätt på pengarna och guldkant på vardagen. Han var inte en misslyckad militär, som tvingats in i en av honom oönskad tillvaro. Tvärtom var hans liv just ett sådant han drömt om. Han var uppskattad i sitt yrke...

  • Sorgeliga saker hände...

    Kathinka Lindhe

    Sorgeliga saker hände... den svala och gråa sommaren 1889, då löjtnanten vid Skånska dragonerna Sixten Sparre och den firade lindanserskan Elvira Madigan rymde från Sverige till den lilla ön Tåsinge söder om Fyn i Danmark. Två skott föll, och dram...