Thomas Quick är död (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (216.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Dan Bratt
Utgivningsdatum
2020-12-14
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726707182
Thomas Quick är död (ljudbok)

Thomas Quick är död Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2020-12-14

Styckköp

124

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Thomas Quick har dömts för åtta mord och betraktas som en av de värsta seriemördarna i svensk historia. Utöver de åtta mord han dömts för, erkände han ett tjugotal fler. Men det var lögn, en fantasi. I den här boken avslöjar Sture Bergwall hur det gick till när hans alias Thomas Quick föddes och dog. Han berättar om problematisk psykoterapi, hur han behandlats av åklagare och polis, hur han drogades och hur belägg för att han var oskyldig hamnade mellan stolarna hos försvarsadvokaterna.

Boken är en gripande och spännande dialog mellan Sture Bergwall och hans bror Sten-Ove, där de tillsammans letar sig fram till sanningen om deras barndom och försöker förstå hur allt kunde gå så fel. Hur Sture via utanförskap, drogmissbruk och våld hamnade på Säters sjukhus och plötsligt blev Thomas Quick med hela Sverige.

Sture Ragnar Bergwall, född 26 april 1950 i stadsdelen Källviken i Falun, är en svensk man som dömdes för ett flertal mord utan att några vittnen eller tekniska bevis direkt bundit honom till brotten. Förtuom Thomas Quick är död har Sture Bergwall även skrivit självbiografin Bara jag vet vem jag är (2017).
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Bara jag vet vem jag är

    Sture Bergwall

    I juni 1991 döms Sture Bergwall till sluten psykiatrisk vård efter ett misslyckat bankrån. Samma år kommer han till Säters sjukhus. I april 2015 skrivs han ut, efter tjugofyra långa år. Nio av dessa har han gått under namnet Thomas Quick.Här berät...