Det perfekta skottet : en polismans berättelse om gripandet av Sveriges värsta massmördare Mattias Flink (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-05-12
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726875713
Det perfekta skottet : en polismans berättelse om gripandet av Sveriges värsta massmördare Mattias Flink (e-bok)

Det perfekta skottet : en polismans berättelse om gripandet av Sveriges värsta massmördare Mattias Flink E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-05-12

Styckköp

91

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den 11 juni år 1994 sker det värsta massmordet i modern svensk historia. På Faluns gator går den berusade yrkesmilitären Mattias Flink omkring med en AK-5:a och skjuter skoningslöst i sommarnatten. När larmet når polisen har flera personer redan träffats av mördarens kulor. Varje sekund är på liv och död.

När polisen Olavi Blomfjord skickas ut på det livsfarliga uppdraget att stoppa Flink börjar han med att be till Gud om hjälp. En kort tid senare står han och kollegan Berndt Bergström plötsligt öga mot öga med massmördaren på en järnvägsbro. När Flink höjer AK-5:an och öppnar eld mot poliserna handlar de på ren instinkt och skjuter tillbaka. Ett skott träffar och fäller mördaren. Det är Blomfjord som avfyrat det.

'Det perfekta skottet' är Olavi Blomfjords egen berättelse om den fruktansvärda natten då sju personer förlorade livet. Den är öppen och insiktsfull med reflektioner kring både massmordet i Falun och kring den polisiära yrkesrollen. Hur påverkas egentligen människan under uniformen av extrema situationer och trauman?

Olavi Blomfjord är en svensk polis från Falun. Han var en av de poliser som deltog i gripandet av Sveriges värsta massmördare Mattias Flink. Tillsammans med författaren och journalisten Linus Hugosson har han skildrat händelserna i boken 'Det perfekta skottet'.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »