Farlig tid (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-12-15
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726967098
Farlig tid (e-bok)

Farlig tid E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-12-15

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det är krigstider i Europa när författaren Jascha Golowanjuk bjuds på middag av en grevinna i Stockholm. Varför han är där förstår han inte. Faktum är att hela sällskapet känns omaka och minst hälften tycks vara oroväckande tyskvänliga. Vad är tanken med tillställningen? Så småningom lyckas han ändå frammana intresse för karaktärerna i rummet. I synnerhet den unge pianisten Balters och den obehagliga fru Knaper. Kanske är det bara en känsla av konstnärlig samhörighet som drar honom till Balters. Men den där fru Knaper, med sitt ofördelaktiga utseende och sin betydligt mer attraktiva make. Vad är det egentligen hon döljer?

När middagens efterspel leder Jascha till den trevliga beundrarinnan Hilde får han snart svar på många av sina frågor. Och det som händer härnäst, ja, det skulle kunna fylla en hel bok.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jascha Golowanjuk