Främmande fågel (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Josef (del 1)
Utgivningsdatum
2021-12-31
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788726967333
Främmande fågel (e-bok)

Främmande fågel E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-12-31

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Josef Silberstein har lämnat ett oroligt Ryssland bakom sig. Han har hunnit bli sexton år gammal och är på resande fot, med målet att ta sig till guvernör Arlamoff i Paris. Det dröjer dock inte särskilt länge innan han blir påmind om den växande antisemitismen i Europa. Borde han ta sig ett annat namn?

När Josef når Berlin måste han invänta pengar från Arlamoff för att kunna ta sig vidare. Som tur är har han flera bekanta i staden, däribland vännen Grischa, som en gång varit hans räddare i nöden. Men det stabila skyddsnät som Josef trott sig ha, visar sig inte finnas, och snart tvingas han söka hjälp på annat håll. Vad ska han göra om han blir ensam i Berlin utan pengar, mat och tak över huvudet? Och vad väntar honom egentligen när han kommer fram till Paris?

Främmande fågel är Jascha Golowanjuks tredje roman om den judiska pojken Josef från Odessa.

Jascha Golowanjuk (1905-1974) var en svensk författare, musiker och skådespelare. Han föddes i rysk-uzbekiska Samarkand men kom till Danmark som 14-åring och studerade där vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Som dansk medborgare flyttade han sedan till Sverige år 1929 och fick sedermera även svenskt medborgarskap. Han medverkade i flera av Kar de Mummas revyer och blev så småningom en av de svenska bibliotekens mest utlånade författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jascha Golowanjuk