Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-11-03
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Ernst Lundquist
ISBN
9788728054147

Madame Bovary E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-11-03

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 9 format & utgåvor
När den alldaglige Charles Bovary lydde sin mors råd och gifte sig med änkan Héloïse Dubuc, var det med hennes påstådda förmögenhet i åtanke. Först efteråt stod det klart att några rikedomar inte fanns att tillgå i det kärlekslösa äktenskapet. Men när Charles en dag åker ut till en godsägare för att hjälpa honom med ett brutet ben, träffar han dennes dotter Emma. Den unga kvinnan har en omåttlig aptit för romaner och längtar efter ett liv fyllt av storslagen kärlek, njutning och lyx. Det dröjer inte länge förrän Charles är upp över öronen förälskad.

Då Charles fru plötsligt dör gifter han så småningom om sig med den vackra Emma. Men den grå vardagen som fru till en läkarassistent är inte vad hon drömt om. Tvärtom. Och i sitt sökande efter lycka, blir Emma alltmer desperat...

'Madame Bovary' är Gustave Flauberts bästsäljande mästerverk från 1856. Romanen har översatts och filmatiserats flera gånger om.

Gustave Flaubert (1821-1880) var en fransk författare från Rouen. Han anses vara en av den franska realismens främsta representanter. Debutromanen 'Madame Bovary' orsakade stor skandal när den publicerades, men blev snabbt en skönlitterär klassiker och beskrivs än idag som ett mästerverk. Den framhålls även av många som den kanske bäst skrivna romanen någonsin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gustave Flaubert