Här ligger jag (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2021-12-31
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728058589
Här ligger jag (e-bok)

Här ligger jag E-bok

E-bok,  Svenska, 2021-12-31

Styckköp

127

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Inget att se - heller inget som hotade, inga rovtänder, vassa klor eller spelande tungor, i alla fall inget som syntes, alltid något. Och bakom diset låg staden, där man säkert märkt att jag inte fanns kvar och kanske skulle se till att leta reda på mej, kanske redan höll på - jag lyssnade - nej, inte häromkring, inte ännu."

Ungdomsgängen på sätet längst bak i bussen skriker glåpord i nacken, men busschauffören är van, han vet hur han ska svälja förnedringen. Han sveper ryckigt med handen över bröstfickan för att säkerställa att pillren ligger där. Det sticker och pirrar i hela kroppen på honom och han svettas. När han släppt av sina sista passagerare kör han ut i skogen för att avsluta sitt lidande.

"Här ligger jag" är Thomas Anderbergs poetiska och naturromantiska roman om ett misslyckat självmord, som inte lämnar någon läsare oberörd.

Thomas Anderberg (1956-2013) var musik- och litteraturkritiker på DN, författare och professor i praktisk filosofi vid Uppsala universitet. Han debuterade 1987 med romanen Den nya ordningen och gav därefter ut flertalet böcker inom såväl den skönlitterära som den facklitterära genren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Anderberg