En världsomsegling under havet (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (109.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Löfgren
Utgivningsdatum
2021-12-07
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Walter Nyquist
ISBN
9788728127735
Vanliga sökord
Jules Verne klassiker skönlitteratur ubåt sci-fi äventyr sjöodjur monster
En världsomsegling under havet (ljudbok)

En världsomsegling under havet Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2021-12-07

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 15 format & utgåvor
Ett mystiskt undervattensskär som har satt flera fartyg i sjönöd gäckar människor världen över. Mystiken kommer utav att skäret inte alls beter sig som ett skär. Det påminner istället om en val som förflyttar sig i onaturligt höga hastigheter. Något måste göras innan fler människor mister livet i kollisioner och förlisningar. Vad är det egentligen för ett väsen man har att göra med?

Den franske professorn, tillika marinbiologen, Pierre Aronnax får under ett besök i New York erbjudande om att följa med på en prestigefylld expedition. Målet är att oskadliggöra det fruktade odjur som rör sig runt världshaven. Aronnax själv är säker på att det rör sig om en gigantisk narval, men han ska snart visa sig ha fel. Under en sammandrabbning med monstret slungas han nämligen överbord, tillsammans med tjänaren Conseil och harpuneraren Ned Land. Det blir början på ett storslaget, om än ofrivilligt, äventyr som ingen av dem någonsin kommer att glömma. Början på en världsomsegling under havet.

Jules Verne (1828-1905) är en av världslitteraturens stora berättare. Med romaner som Jorden runt på 80 dagar och En världsomsegling under havet har han i över hundra år trollbundit läsare i alla åldrar. Han anses idag med sitt nyfikna utforskande av den vetenskapliga utvecklingens påverkan på människan ha varit en av förgrundsgestalterna till den moderna science fiction-genren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »