Härskare från haven (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Släkten Courtney
Utgivningsdatum
2022-02-24
Förlag
Saga Egmont
Översättare
Karin Andrae
ISBN
9788728129739

Härskare från haven E-bok

E-bok,  Svenska, 2022-02-24

Styckköp

119
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Året är 1667 och på ett skepp utanför Afrikas sydspets befinner sig sir Francis Courtney och sonen Hal. Det är det utdragna stridandet mellan de brittiska och holländska kolonialmakterna som fört besättningen på Lady Edwina till sin nuvarande position. Där inväntar man de holländska ostindiefarare som måste runda Afrika på sin väg tillbaka till hemlandet. Uppdraget: att överrumpla, beslagta och invänta lösensumma. Men med ett handelsskepp i sitt våld händer något som Francis inte räknat med. Ett oväntat förräderi försätter plötsligt hela besättningen i livsfara. De har länge seglat på lömska vatten. Är det här deras äventyr får sitt slut?

Härskare från haven är den nionde delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wilbur Smith