Fjärilsdansen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (235.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Jessica Pellegrini
Utgivningsdatum
2022-03-08
Förlag
Saga Egmont
ISBN
9788728153437
Fjärilsdansen (ljudbok)

Fjärilsdansen Ljudbok

(1 röst)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2022-03-08

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är tidigt 1900-tal i Stockholm och livet i storstaden har inte blivit så som torparflickan Alva Nilsson hade tänkt sig. Efter en mindre lyckad jakt på arbete har hon dragits in i prostitutionens hårda värld. Sexton år gammal är hon nu med barn. Allt detta har föranlett den scen som utspelar sig, när hon en eftermiddag sitter gråtandes, och i desperat behov av hjälp, framför gynekologen Karolina Widerström. Hur hamnade Alva i den här situationen? Och vad kan Karolina egentligen göra för att hjälpa till?

Fjärilsdansen är en historisk roman om rättskämpen Karolina Widerström, som även var Sveriges första kvinnliga läkare. Hon skildras här i sin kamp för kvinnorörelsen och i sin beslutsamhet att hjälpa några av samhällets mest utsatta människor: de prostituerade kvinnorna.

Magnus Falk är en svensk författare och läkare. När han inte skriver böcker arbetar han som specialist inom allmänmedicin på en vårdcentral i Linköping. Han är dessutom docent vid Linköpings universitet. I sitt författande har Falk bl.a. skildrat Sveriges första kvinnliga läkare, Karolina Widerström, i romanen Fjärilsdansen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Falk